Les avaries més freqüents a casa

Troba la millor solució per a cada cas

El confort que ens aporta la nostra llar sovint va lligat a un seguit d'imprevistos que poden dificultar en gaudim completament. Amb l'arribada de l'hivern i la conseqüent baixada de les temperatures es consumeix més electricitat per l'ús de radiadors, calefactors o calderes, el que genera avaries. De la mateixa manera, a l'estiu, amb les elevades temperatures els aires condicionats també utilitzen grans quantitats d'energia i això pot també desembocar en més problemes.

Tanmateix, quines són les avaries més habituals en la nostra llar? Te les resumim en sis:

-Fuites d'aigua. Normalment aquestes tenen lloc després del comptador en accedir a la casa. De la mateixa manera, també és molt habitual trobar-se amb aquestes avaries a les banyeres amb tubs que vessen i provoquen humitats al veí de sota. És aquesta una de les principals causes per les quals hom s'adona de que té una fuita. També són habituals als lavabos tenir les juntes malament i que es filtri aigua. La notificació del problema ens arriba, novament, per part del veí de sota. En aquests casos és important saber que pots comptar amb els millors lampistes Barcelona que et donaran un cop de mà ràpidament.

-Avaria en aparells estacionals. Entrarien dins aquesta categoria els aires condicionats, els quals el seu ús es limita durant l'època d'estiu i la inactivitat la resta de l'any pot deixar seqüeles. Seria bo durant la primavera contactar amb el teu instal·lador de confiança perquè et faci una revisió. D'aquesta manera podrà saber si el teu aparell li manca gas i requereix d'una recàrrega o bé s'hi ha cap problema amb la unitat externa. Sempre és millor prevenir que curar.

-Salta la llum. Quantes vegades no ha passat que et quedes a les fosques de cop i volta? "Ha saltat l'automàtic" és el que et solen dir però poques vegades en coneixes la causa. Sovint aquests talls venen motivats perquè un aparell elèctric ha patit un curtcircuit i això fa saltar la instal·lació per motius de seguretat. Altres vegades l'avaria prové del jardí, on tenim algun aparell endollat que s'ha mullat o bé directament un endoll malmès pel clima. En la majoria dels casos és més senzill que tot això i és perquè tenim masses electrodomèstics endollats alhora, superant la potència contractada amb la nostra companyia elèctrica.

-Aixetes que perden. Amb el pas del temps els nostres accessoris es fan malbé degut a l'ús i el desgast. Quan veiem que una aixeta goteja i no deixa de perdre aigua significarà que ha arribat el moment de canviar-la.

-Rentadora. No en soms conscients però aquest és un dels electrodomèstics que més ús li donem i que funciona a unes revolucions elevadíssimes. Fruit d'aquesta força centrífuga pateix avaries de forma habitual. Les més freqüents són les relacionades amb la bomba del desaigua o els coixinets del motor, que ens obligarà a canviar l'aparell per un de nou. També acostuma a trencar-se la goma de la porta o bé la tanca, que es pot substituir per una peça de recanvi.

Estalvi energètic

A l'estiu és difícil estalviar electricitat perquè els aires condicionats funcionen exclusivament mitjançant aquesta font d'energia. A l'hivern però, tenim alternatives als radiadors i calefactors elèctrics que consumeixen una quantitat d'energia desmesurada. En aquests casos, és recomanable fer una instal·lació de radiadors d'aigua calenta que s'escalfen a través d'una caldera de gas. En l'actualitat moltes llars tenen a l'entrada els tubs passats per part de la companyia i només és necessari acabar el circuit fins a dins de la llar. Casos així, és recomanable contactar amb instal·ladors de gas Barcelona perquè acabin amb aquesta tasca o bé perquè senzillament substitueixin la caldera elèctrica per una de gas ciutat.