Els Mossos retiren un artefacte de la guerra civil trobat en una masia d'Olot

El projectil era al jardí, enterrat als peus d'un arbre

El matí del 10 d’abril l’equip del TEDAX-NRBQ de Girona va ser requerit per part d’un ciutadà ja que havia trobat un artefacte a l’exterior de la seva masia a la població d’Olot (Garrotxa). 

El propietari d’aquesta masia els va alertar donat que havia localitzat un artefacte a la seva finca mentre feia tasques de neteja, concretament a la zona enjardinada de l’exterior, a tant sols uns metres de la façana principal. L’artefacte es trobava sota terra, al costat d’un mur del jardí a peu d’un arbre.

El propietari de la masia va manifestar als agents que tenia coneixement que en aquella finca s’hi havien pogut enterrar diversos objectes de la guerra civil, però desconeixia del tot que es pogués tractar d’un artefacte militar.  

En la inspecció els agents van concloure que l’artefacte corresponia a un projectil d’artilleria del calibre 155 mm, que es trobava sense haver estat disparat i sense el seu dispositiu d'activació (espoleta).

Seguint els procediments habituals, els equips del TEDAX-NRBQ  van traslladar amb seguretat l’artefacte a l’espera de ser destruït mitjançant tècniques pròpies de l’especialitat.