Cornellà inicia tràmits per batejar la plaça de l'Ajuntament com la de l'1-O

El municipi va ser l'indret on va votar per sorpresa Carles Puigdemont

Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) ha iniciat els tràmits per batejar la plaça de l'Ajuntament amb el nom de "plaça de l'1-O", l'espai on desenes de ciutadans van fer cua per poder votar a les dependències municipals durant el referèndum. El municipi, a més, va ser l'indret on per sorpresa va votar el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
 
El seu alcalde, Salvador Coll, ha explicat avui que amb aquest gest no només volen recordar un "dia històric" per al país sinó també reivindicar els valors "democràtics, pacífics, de defensa de les llibertats i de solidaritat" que creu que "no s'han de perdre" malgrat els intents "d'alguns" de "confondre'ls". Com que l'espai no tenia cap nom oficial, preveuen que els tràmits no s'allarguin.
 
Des que Carles Puigdemont va anar a votar el dia 1-O a Cornellà, el municipi té guardada l'urna amb la seva papereta. L'alcalde ha explicat que dies després li van comunicar que volien lliurar-li en mà però que mai es va poder fer efectiu pels esdeveniments que van anar succeint a nivell polític. "Esperem poder-li lliurar aviat; les condicions no són les més idònies perquè pugui venir aquí però ja van dir que la custodiaríem fins a la seva tornada", ha afegit el batlle.