La Basílica de Castelló d'Empúries acull un concert dedicat a Carles Fages de Climent

Actuaran artistes com Josep Tero, Francesc Pi de la Serra o Amadeu Casas

El diumenge 22 d’abril de 2018 a les sis de la tarda, la plaça de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries acollirà el concert “Poeta de l’Empordà”, un espectacle poètic i musical que aplegarà diversos músics, compositors i intèrprets la major part dels quals han musicat la poesia i l’obra de Carles Fages de Climent, entre els quals figuren Josep Tero, Francesc Pi de la Serra, Amadeu Casas, Carles Coll, Xavier Falgarona, Jordi Gaspar, Ferran Martínez i Erxart Casas, així com es comptarà amb la recitació poètica de Pau Riba.

D’aquesta manera, aquest col·lectiu de músics i artistes reconeguts volen retre un sentit homenatge a la figura i l’obra del poeta empordanès Carles Fages de Climent, de qui enguany es commemora els cinquantè aniversari de la seva mort l’any 1968. Un total doncs de vuit músics, intèrprets i compositors que en un moment o altre de les seves carreres musicals i artístiques han versionat l’obra de Fages de Climent s’apleguen i s’uneixen per homenatjar el poeta empordanès amb motiu dels cinquanta anys de la seva mort, en el marc de la commemoració oficial de l’Any Fages de Climent 2018 per part de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

Un dels músics intèrprets és el guitarrista de blues Amadeu Casas, que l’any 2013 va publicar i presentar a Castelló d’Empúries el seu àlbum “Lo Gaiter de la Muga” basat completament en la lírica fagesiana. L’espectacle comptarà a més amb la recitació poètica de Pau Riba, artista polifacètic i cantant, que posarà la veu als poemes de Fages de Climent. L’acte comptarà també amb la col·laboració del Grup de Teatre Esplais de Castelló d’Empúries, que recitaran al llarg de l’espectacle l’Auca del sabater d’Ordis escrita per Carles Fages de Climent l’any 1966.

L’espectacle Poeta de l’Empordà tindrà lloc el diumenge 22 d’abril a les 18 h de la tarda a la portalada de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, i l’entrada serà gratuïta. Es tracta d’un dels actes adreçats al públic en general més destacats a Castelló d’Empúries de la programació de l’Any Fages de Climent 2018 organitzats per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.

La commemoració oficial de l’Any Fages de Climent està organitzada per la Generalitat de Catalunya, amb la participació dels Ajuntaments de Castelló d’Empúries i de Figueres, de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona i el Sr. Carles Fages Torrents com a nét i dipositari de l’obra de l’escriptor empordanès. Així mateix, hi ha implicades més de cinquanta entitats i institucions que col·laboren en l’organització i realització de les activitats culturals de difusió de la figura i l’obra de Fages de Climent per tot el territori català, entre les quals hi ha l’Institut d’Estudis Catalans, l’Ateneu Barcelonès i la Universitat de Barcelona.