Un miler de persones es concentren a la Plaça del Vi per donar suport als CDR

Reclamen una "estratègia de confrontació unitària" contra l'Estat espanyol

Un miler de persones s'han concentrat a la Plaça de Vi de Girona per expressar el seu rebuig a les dues operacions policials d'aquest dimarts que s'han saldat amb set detinguts i per donar suport als CDR. Els congregats han clamat de manera unànime "Jo també sóc CDR" però també han cridat consignes en contra de la justícia espanyola i de "les forces d'ocupació".

Durant l'acte, que ha presidit una pancarta que reclama 'Aturar la repressió i organitzar República', s'han llegit diferents manifestos, entre els quals el col·lectiu de joves La Forja i del CDR.

Aquests últims ha volgut agrair les diferents mostres de suport rebudes al llarg d'aquest dimarts després de les detencions que s'han fet per part de la Guàrdia Civil (en el cas de la dona de Viladecans) i dels Mossos d'Esquadra (amb sis detinguts per protestes davant del Parlament de Catalunya del passat 30 de gener).

L'encarregada de llegir-lo, a més, ha reclamat una "estratègia de confrontació unitària" contra l'Estat espanyol amb "la desobediència, la mobilització civil i la vaga general" com a principals eines. Un punt que ha estat fortament aplaudit pels centenars de concentrats.

El manifest també afirma que les operacions policials d'avui no els faran fer "ni un pas enrere" i reclamen a tots els actors polítics que deixin de "voler negociar amb el govern de Madrid". "Totes i tots som CDR", han assegurat.

La resta de discursos i parlaments han anat en la mateixa línia. La portaveu del col·lectiu La Forja també ha criticat la justícia espanyola i les forces de seguretat, a qui ha acusat d'actuar "amb total impunitat" i de fer "tot el possible per sotmetre'ns".

El president d'Òmnium Gironès, Sergi Font, per la seva banda, ha volgut subratllar que les detencions i identificacions d'avui demostren que "demà podem ser qualsevol de nosaltres". Font també ha demanat no defallir i continuar les mobilitzacions sense fer ús de la violència.

La pluja ha caigut amb intensitat al tram final de l'acte, que s'ha tancat amb el cant d''Els Segadors'.