Núria Núñez, Martí Carreras i Carles Pedragosa al tercer ''Off Liceu''

L'acte tindrà lloc el proper divendres

El Gran Teatre del Liceu presenta la tercera nit del cicle de concerts Off Liceu – Diàlegs musicals, que durant 4 sessions rebrà 12 compositors i diferents formacions musicals, audiovisuals i poètiques per oferir una programació complementària i alternativa a la cartellera principal del Liceu.

El 13 d’abril el cicle acollirà l’estrena de tres obres de nova creació. La primera serà la del compositor Martí Carreras (Ametlla del Vallès), que avançarà una selecció d’àries de La Maternitat d’Elna, una òpera basada en l’exili i els refugiats que s’estrenarà el desembre de 2018. El conjunt que l’interpretarà estarà format per la soprano Laura Brasó (provinents del Conservatori del Liceu juntament amb Carreras), el violoncel·lista Alex Rodríguez Flaqué i el pianista Rodrigo de Vera. El seguirà la nova obra de Carles Pedragosa (Barcelona), El rapte d’Europa, amb la veu de Mû Mbana, el clarinet baix i saxo soprano de Jordi Santanach, el violoncel de Sasha Agranov, el piano del mateix Pedragosa i la videocreació de Marc Permanyer. La vetllada la culminarà una altra nova obra de la compositora andalusa Nuria Núñez (Jerez de la Frontera), que interpretaran el contratenor Jordi Domènech, l’acordionista Olga Morral i el guitarrista Pedro Rojas i que prové del projecte d’òpera de cambra Sotto l'ombrello della fantasia, inspirada en el treball de l’escriptor, poeta, periodista i pedagog Gianni Rodari. La presentació de la nit serà a càrrec del periodista de TV3 Jofre Font.

Off Liceu – Diàlegs musicals consolida una iniciativa que s’allunya del format de concert tradicional i  facilita l’acostament entre els autors, els intèrprets i el públic, obrint un diàleg entre aquestes tres parts i normalitzant la presència de la música d’avui. Una oportunitat de, a més de situar al públic en context, generar un debat enriquidor que tregui profit de comptar amb els compositors a la sala.

A la propera i última sessió es podrà gaudir de les darreres creacions dels compositors Tomás Peire, Núria Giménez i Arnau Tordera (1 de juny).