Banyoles inaugurarà divendres el seu primer skate park

Es troba ubicat al passeig Mas Riera i fa 500 metres quadrats

L'Ajuntament de Banyoles inaugurarà aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda el nou skate park de la ciutat. L’objectiu del consistori és que els usuaris siguin corresponsables de la dinamització, preservació i bon ús del parc, conjuntament amb l’Ajuntament. Així doncs, els usuaris de l’skate s’han organitzat en una comissió que s’encarregarà d’organitzar, gestionar i fer un seguiment de l’equipament. Tanmateix, l’Ajuntament de Banyoles ha contractat el Consell Esportiu del Pla de l’Estany per dinamitzar i donar suport als usuaris de l’skate park.

Les activitats del divendres començaran amb una competició de skate i scooter (patinet amb manillar) de 2/4 de 6 a les 7 de la tarda amb inscripcions mitja hora abans de començar. A partir de la set de la tarda, i durant un quart d’hora, hi ha previstes exhibicions de les diferents modalitats i una cloenda institucional tancarà la jornada. Hi haurà premis pels guanyadors i música en directe durant tota la jornada.

El regidor d’Urbanisme de Banyoles, Albert Tubert, ha manifestat que “s’ha treballat conjuntament amb els usuaris en el disseny, la cogestió i la normativa d’ús, i s’ha aconseguit crear sinergies de col·laboració“. Tubert ha volgut agrair la col·laboració i el bon esperit d’entesa dels skaters.

Un nou skate park, amb zona “street “ i zona “bowl”

Aquesta nova zona de lleure de Banyoles, s’ubica al passeig Mas Riera, al sud de la ciutat, davant del pavelló de la Farga. El nou skate park de Banyoles consta d’una zona “street”, que inclou un pla inclinat en un extrem, i d’una zona de “bowl” enfonsat en l’altre extrem, aquesta última, com a petició dels usuaris que han participat en la redacció del projecte.

Serà una de les poques pistes de les comarques gironines amb zona de “bowl” enfonsat, és a dir, una zona en forma de gran banyera que permet fer-hi piruetes diverses. L’skate park ocuparà una superfície de paviment de formigó d’uns 500 metres quadrats i les peces de la pista seran de formigó i ferro i no de mòduls prefabricats. El fet d’estar ubicat en una zona verda, ben comunicada i amb aparcament, ha estat molt ben valorada pels joves usuaris. El pressupost és d’uns 60.000 euros.