Les Bernardes de Salt acullen la primera exposició de Rossy de Palma com a fotògrafa

S'inaugurarà divendres al vespre

La Casa de Cultura del Gironès, Les Bernardes, inaugurarà divendres la primera exposició de l’actriu mallorquina Rossy de Palma com a artista a través d’una mostra de disset fotografies titulada “CAMouFLAGES – Autoretratos sin rostro”. Les Bernardes estrenarà en primícia l’aposta de l’actriu mallorquina com a fotògrafa, un repte que feia temps que volia explorar després de les seves experiències com a actriu i model.

Com a novetat de les exposicions d’abril i maig, destaca el quadre inèdit de la pintora Remedios Varo (Anglès, 1908-Ciutat de Mèxic, 1963), que s’exposarà gràcies a un col·leccionista privat. Les altres dues mostres que s’inauguraran divendres, a dos quarts de vuit del vespre, són les d’Albert Madaula (“Feroz”) i Marta Sureda (“La gana als ulls”). Les quatre exposicions –comissariades per Robert Fàbregas i Laura Cornejo- es podran visitar de manera gratuïta fins el 31 de maig.

Per al director del centre, Robert Fàbregas, és una oportunitat única per a Les Bernardes estrenar de manera inèdita dues exposicions “la de Rossy de Palma com a fotògrafa i un quadre d’una gran pintora com Remedios Varo de referència mundial.” Per a Fàbregas, és un gran aparador que l’actriu mallorquina hagi triat Les Bernardes per estrenar la seva passió per la fotografia i “s’hagi sentit atreta pel concepte d’explorar el marges que tenim al centre en aquests darrers anys.”

Rossy de Palma

L'actriu Rossy de Palma exposa en primícia una sèrie de treballs fotogràfics de la seva autoria, inspirats en el món femení, i de caire antropològic i mimètic. Un mitjà d'expressió artístic que no li és estrany, ja que la “bellesa cubista” i la polièdrica personalitat de Rossy han estat immortalitzades per importants fotògrafs nacionals i internacionals. Musa dels avantguardistes del disseny i la moda, De Palma combina una exitosa carrera internacional amb les seves inquietuds artístiques, que van de la fotografia a la poesia, de la performance a la dansa, de la música al teatre. Artista polifacètica, icona popular i una moderna avant-la-lettre, Rossy ha inspirat a un gran nombre de creadors amb estils molt personals, ja des dels seus inicis en el món del cinema, de la mà de Pedro Almodóvar.