Mil persones reclamen a Amer la llibertat dels presos polítics i celebren la de Puigdemont

El president destituït ha deixat un missatge als veïns del seu poble

Una de les concentracions més simbòliques en favor dels "presos polítics" s'ha fet aquest dissabte a Amer, poble de Carles Puigdemont. I la crida dels CDR ha estat un èxit. Més d'un miler de persones s'han acostat a la Plaça de la Vila d'aquesta localitat que amb prou feines supera els 2.000 habitants. Des de l'inici, crits en favor de Puigdemont a qui més de reivindicar com a "president legítim", molts recordaven com a amic. "El dijous ens va pujar l'adrenalina fins a dalt quan vam saber la decisió del tribunal", explica el membre del CDR Mingo Berrio.

De fet, Berrio va tenir l'oportunitat de fer saber al pare del president destituït, Xavier Puigdemont, que el seu fill havia sortit en llibertat de la presó alemanya. "De sobte ens vam trobar diversos amics en aquesta plaça on venim a celebrar victòries i a plorar derrotes, i vam acabar organitzant aquest acte", ha assenyalat Berrio.

Tot plegat després que la germana de Carles Puigdemont, Anna Puigdemont, es dirigís a tots els assistents per agrair "l'enorme suport" que han rebut per part de tothom. "Mai us podrem compensar tot el què ens heu donat", ha expressat emocionada.

Amb ella ha compartit escenari la filla de Jami Matamala, l'empresari que acompanya Puigdemont. Marta Matamala ha volgut llegir una carta que imaginava com seria la tornada de Puigdemont, el seu pare i la resta de consellers que han marxat "a l'exili". Matamala ha acabat animant a tots els assistents a "seguir persistint" perquè "és el que ens demanen".

La festa s'ha acabat amb un concert del grup 'Malestruch', on entre d'altres hi toca el nebot de Puigdemont, i una botifarrada en la què hi han participat més de 700 persones.