Sant Hilari Sacalm inicia l'expedient per expropiar les instal·lacions de la xarxa municipal d'aigua

La mesura busca complir les sentències que van anul·lar la concessió a l'empresa Sorea

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm (Selva) ha iniciat l'expedient d'expropiació de les instal·lacions que integren la xarxa municipal d'aigua. El cas es remunta a finals de 2007 quan consistori va concedir la gestió del servei a l'empresa Sorea per 50 anys (del 2008 al 2058).

CiU, a l'oposició, va portar als jutjats l'acord de ple. L'any 2011 una sentència del Tribunal Contenciós Número 3 de Girona els hi va donar la raó anul·lant la concessió i que, tot i que l'empresa ho va recórrer, el TSJC va ratificar la decisió l'any 2015.

A la sentència, expliquen des del consistori, el tribunal sostenia que l'equip de govern d'aleshores (ERC i Partit Independent per les Guilleries) no tenia "cap informe tècnic a l'hora de concedir el servei a Sorea, no havia buscat cap alternativa i havia donat per bones les xifres proposades per l'empresa interessada". L'alcalde, Joan Ramon Veciana, diu que aquest és el primer pas i que la intenció és tornar a posar a concurs el servei, un cop tinguin la propietat de les instal·lacions.