El 83% dels joves del programa Integrals a l'Escala han trobat feina o han reprès els estudis

El consistori mantindrà el servei obert fins a una nova convocatòria

Aquest mes de març es donava per tancada aquesta primera edició del programa Integrals a l'Escala (Alt Empordà), subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de la Generalitat i el Fons Social Europeu. Vistos els bons resultats obtinguts, l'Ajuntament de l'Escala ha decidit que mentre no es concreta una nova convocatòria oficial per part de la Generalitat, l'àrea de Joventut mantindrà obert el servei, a través d'un tècnic de la Fundació Gentis, que és qui ha gestionat el programa fins ara. Les persones interessades poden dirigir-se a l'Espai Jove l'Esbotzada els dimarts, dimecres i dijous de deu del matí a dues de la tarda.

El programa Integrals es va posar en marxa a l'Escala l'any passat amb l'objectiu d'orientar i donar suport als joves d'entre 16 i 29 anys que estaven inscrits al SOC i a Garantia Juvenil a trobar una feina o a reprendre els estudis. Dels 18 que han participat al programa, un 83% han trobat feina o han tornat al sistema educatiu reglat. Concretament, 13 han trobat feina i 2 tornen a estudiar. Els altres tres joves continuen el procés de recerca de feina, segons ha explicat Teresa Gómez, responsable de programes Integrals de la Fundació Gentis.

A part de demanar subvenció de nou per a aquest programa, també està previst que aquest any es concorri a la convocatòria d'un programa Noves Oportunitats, també destinat a joves que no tenen feina i no estudien.

"És molt interessant que des de l'Espai Jove s'estigui fent una feina que va més enllà de les activitats lúdiques i festives i que dóna també molta importància a la formació", remarca el regidor de Joventut, Rafel López.

En la mateixa línia, l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha destacat "la feina feta des de les àrees de Joventut i Serveis Socials, reconeixent una situació problemàtica i treballant d'una forma excel·lent, amb l'ajuda de la fundació Gentis, per aconseguir una bona acollida i uns bons resultats". "Més enllà dels fons que ens puguin arribar d'altres administracions, el compromís de l'Ajuntament és de donar continuïtat a aquesta feina en el futur", ha afegit Puga.