La Coordinadora d'ONG solidàries no vol militars a l'Expojove ni sense uniforme

Consideren que l'Excèrcit no és una sortida laboral

La Coordinadora d’ONG Solidàries lamenta la decisió judicial de deixar participar l’exèrcit a ExpoJove, com a mesura cautelar i a l’espera d’una sentència ferma. Per a l'entitat, la clau de la seva voluntat d’exclusió dels militars d’aquest saló de formació i orientació laboral no rau tant en els símbols externs sinó com ara la seva tasca per solventar mancances i desigualtats derivades de conflictes bèl∙lics o de violència armada. En aquest sentit es consideren una entitat profundament pacifista i que creu en el diàleg i la resolució pacífica dels conflictes, com a pas indispensable cap a la justícia social.

En segon lloc, la Coordinadora davant la cultura de la guerra diuen apostar per la cultura de pau i consideren els valors que representa l’exèrcit excloents. Amb tot, consideren que la presència de l’exèrcit a ExpoJove implica "un menyspreu total cap als representants de la ciutadania ja que el Parlament de Catalunya va aprovar la Moció 55/XI que expressa la voluntat de desmilitaritzar Catalunya".

L'entitat creu que reclutar joves per l’Exèrcit "no és una sortida laboral com qualsevol altra perquè implica posar la força dels joves al servei de la coerció i la repressió".

Amb tot, han valorat positivament els esforços del consistori gironí per intentar dur a terme la voluntat ciutadana representada per les entitats al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (CMSC).

La Coordinadora convida a la comunitat educativa a mostrar també el seu rebuig cap a la militarització dels espais educatius i del currículum escolar i demanen als polítics que tinguin present la Moció 55/XI i contribueixin a fer efectiva la desmilitarització del territori.