Els alumnes del CEIP Riudarenes se sumen als tallers de robòtica durant l'hora de menjador escolar

Se suma als altres 30 centres educatius de la comarca que ja ho fan

El president del Consell Comarcal de la Selva ha visitat els alumnes que participen en el taller de robòtica durant l’horari de menjador escolar de l’escola Joaquim Boada de Riudarenes. L’AMPA de l’escola de Riudarenes ha incorporat aquest curs 2017/2018 un taller de robòtica que es realitzen durant l’horari de menjador gràcies a la subvenció que ha rebut del Consell Comarcal de la Selva.

Aquesta activitat, que es coordina amb l’escola, es fan durant l’horari de menjador escolar dos dies a la setmana amb un grup de vint alumnes. Des de la seva posada en funcionament, aquesta iniciativa ha tingut una molt bona acollida entre els alumnes.

Per això, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha volgut visitar in situ el menjador d’aquesta escola i conèixer de primera mà com està funcionant aquest projecte en el seu primer any de funcionament.Salvador Balliu, ha recordat que “l’escola l’Escola de Riudarenes, a l’ igual que 30 centres educatius més de la comarca, es van acollir a la convocatòria que varen obrir a finals del curs passat i que anava destinada exclusivament a finançar despeses o inversions que repercuteixin directament en el servei de menjador escolar.”

Així, d’una banda, es financen aquelles inversions en instal•lacions a la mateixa escola o en diferents tipus d’equipaments, sempre que estiguin relacionats amb activitats que es duguin a terme durant l’horari escolar; i, de l’altra, els projectes d’educació social i en el lleure durant l’horari de menjador escolar, que comportin la necessitat de subcontractar professionals o empreses per desenvolupar-los o la necessitat d’adquirir material o equipaments necessaris per dur-los a terme. En el cas de l’escola Josep Boada de Riudarenes va presentar un projecte de treballar les competències emocionals de l’alumne.

Balliu ha volgut incidir, una vegada més tal com ja va fer quan es va fer la presència d’aquest projecte, en el fet que “s’exclouen totes aquelles despeses que comportin només la contractació de monitoratge durant l’horari de menjador sense que hi hagi un projecte consistent al darrere, així com la inversió en materials i utillatge relacionats amb la prestació del servei de cuina i menjador, que han d’anar a càrrec de l’empresa adjudicatària.” I és que, tal com ha recordat Balliu, aquests diners provenen del cànon de l’empresa que presta el servei de menjador escolar a les escoles gestionades pel Consell Comarcal. Aquest cànon són uns diners que, tal com assegura Balliu, “revertiran íntegrament a aplicar millores a aquest servei que té delegat el Consell Comarcal”.

Les escoles el menjador de les quals és gestionat pel Consell Comarcal de la Selva han pogut accedir a una dotació màxima de 5.000 euros per escola i curs. A cada curs s’invertiran un total de 120.000 euros, i, per tant, el total de les convocatòries d’ajuts per al curs passat, l’actual 2017-2018 i el pròxim 2018-2019 serà de 360.000 euros.

Així, el Consell Comarcal de la Selva destinarà un total de 360.000 euros a projectes per als menjadors escolars en els propers tres anys. Aquesta convocatòria anual de subvencions anirà destinada a les AMPA de les escoles usuàries del servei de menjador del Consell Comarcal de la Selva.