La CUP critica que Girona centrés la prohibició dels militars a l'Expojoven en l'uniforme i no la violència

Salellas diu que s'ha convertit en una qüestió "supèrflua"

Per a la CUP, el debat que ha generat el veto de l'Exèrcit a l'Expojove "té un problema d'origen". El regidor Lluc Salellas ha criticat que l'alcaldessa i Fira de Girona hagin fet girar la sanció al voltant del fet que els soldats portessin uniforme militar en la darrera edició del certamen.

Segons Salellas, aquesta ha estat una qüestió "supèrflua", perquè ja d'entrada l'Ajuntament i la Fira haurien d'haver dit a l'Exèrcit "que no era benvingut" al saló. La CUP recorda que, precisament, el codi ètic de Fira de Girona deixa clar que "no estan permeses expressions bel·licistes que vagin en contra de la cultura de la pau". "I precisament, les forces armades són l'expressió més clara del bel·licisme al món", ha subratllat Salellas.

"Allò que interessa realment és si l'Exèrcit pot fer propaganda entre els infants i pot inventar-se o no actituds nobles", ha criticat el regidor. Per això, la CUP reclama a l'Ajuntament i a la Fira que el debat no se centri en el vestuari, sinó que la decisió de no permetre que les forces armades participin a l'Expojove "sigui més nítida i clara".

En aquest punt, Lluc Salellas també ha criticat que ahir l'Ajuntament "mig celebrés" les mesures cautelars que va dictar el jutjat. A la interlocutòria, el magistrat va permetre que les forces armades participessin al saló, però que hi anessin sense dur uniforme.

Vot en contra

Per últim, i aprofitant que avui el PP ha presentat la moció on demana reprovar l'alcaldessa i exigeix a Marta Madrenas que dimiteixi, la CUP ja ha volgut avançar què votarà al ple. El regidor Lluc Salellas ha dit que no donaran suport a la moció perquè "criminalitza" l'alcaldessa. A més, també ha criticat que Concepció Veray no tingui en compte que, en realitat, "estem parlant de tot un moviment de base i popular que defensa la llibertat dels presos polítics i exigeix que s'implementi la República".

Ara bé, el regidor també ha volgut deixar clar que el seu vot en contra, en cap cas, significa un aval al model de ciutat que defensa Madrenas i a tota la feina que fa al capdavant de l'Ajuntament. "Critiquem aquest intent de criminalitzar-la, però això no vol dir que recolzem i validem el seu model de gestió en línies generals", ha conclòs.