ERC de Girona demana més inversió en l'emprenedoria local

També demanen més recursos per a l’economia social i solidària i el cooperativisme

El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha anunciat que presentarà una moció al proper Ple municipal per fomentar l’emprenedoria a la ciutat. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “el foment de l’emprenedoria va lligat als objectius de dinamització econòmica i de qualitat de l’ocupació”, i en aquest sentit ha defensat que “la creació i consolidació de petites i mitjanes empreses a la ciutat de Girona reforça el nostre teixit productiu i contribueix a generar més i millors oportunitats per als nostres veïns i veïnes”.

Tot i que la creació de qualsevol projecte d’emprenedoria és benvingut, la portaveu d’ERC-MES ha posat l’accent en “intentar diversificar la nostra economia i vetllar per l’èxit de les propostes més innovadores”. Segons la coalició, “apostem per un teixit econòmic d’alt valor afegit i que sigui capaç d’ocupar a les persones amb més talent. No volem que hagin de marxar de la ciutat per manca d’oportunitats o perquè, malgrat tenir feina, es veuen abocats a la precarietat”.

Per totes aquestes raons, la coalició demana en el primer punt de la moció establir eines de coordinació entre el servei municipal d’emprenedoria (Girona Emprèn) i la resta de serveis d’emprenedoria, públics i privats, que s’ofereixen a la ciutat. Seguidament demanen estudiar les necessitats del servei i augmentar-ne la dotació pressupostària per tal de cobrir les seves necessitats, així com regularitzar la situació del personal que hi treballa actualment en forma de contracte-programa. Segons Miquel Poch, regidor del grup, “és molt difícil elaborar projectes continuats a mig i a llarg termini si no hi ha els recursos materials suficients i, alhora, si els recursos humans depenen de la renovació de convenis amb altres administracions”.

Economia amb ànima social

Per últim, en la moció demanen que el govern presenti abans de finalitzar l’any un projecte per al foment de l’economia social i solidària i un altre per al foment del cooperativisme, i que es prevegi la consignació pressupostària d’ambdues iniciatives de cara als pressupostos del 2019. En aquest sentit, Poch ha explicat que “l’economia social i solidària és una línia de treball prioritària pel nostre grup en matèria econòmica”, i ha afegit que “des de l’Ajuntament podem impulsar iniciatives que posin l’accent en els valors de la cooperació i que tinguin ànima social”. Tot plegat requeriria, segons ERC-MES, més recursos per part de l’Ajuntament: “tenim un govern amb les prioritats mal enfocades, que gasta però no inverteix. Nosaltres volem posar les persones i la cohesió social al centre de l’acció municipal”, ha conclòs Poch.