Profanen una tomba del cementiri de Figueres i escampen els ossos pel terra

Les restes les va localitzar aquest dilluns un treballador

Un treballador del cementiri de Figueres va localitzar aquest dilluns de Pasqua una macabra troballa: una tomba profanada i els ossos escampats per la zona realitzant diverses formes. L'empleat va donar l'alerta a la Guàrdia Urbana cap a les tres del migdia i fins al lloc dels fets s'hi va desplaçar també una patrulla dels Mossos d'Esquadra.

Quan hi van arribar, però, ja no hi van trobar res perquè el treballador havia recollit les restes òssies però n'havia pres imatges per mostrar-les a la policia. Els mossos investiguen ara si es tracta d'una bretolada o bé d'algun tipus de ritual "satànic" que podrien haver practicat a l'espai.

Aquesta no és la primera vegada que a les comarques gironines es produeixen troballes d'aquest tipus. L'any 2014 els Mossos van obrir una investigació per determinar qui havia profanat la tomba de la mare del 'Vaquilla' a Girona. Els autors de la bretolada es van endur diverses pertinences del sepulcre.

El misteri dels cranis de Roses

A finals de l'any 2015, a més, van localitzar a la platja dels Palangrers de Roses (Alt Empordà) vuit cranis i diverses restes òssies, entre les quals hi havia fèmurs. Va ser un home que feia snorkel a la zona qui va donar l'avís als Mossos d'Esquadra. Les restes es van enviar a analitzar a l'Institut de Medicina Legal de Girona, que va determinar que eren humanes però, a hores d'ara, encara no se n'ha pogut determinar la procedència.