Recuperen el cos de la l'excursionista morta a la Garrotxa

El dispositiu s'ha fet amb un helicòpter

El dispositiu de recerca format per Mossos d'Esquadra i Bombers ha permès recuperar el cos de la dona trobada morta ahir dilluns a la tarda a Montagut i Oix, a l'Alta Garrotxa. La policia ha confirmat que es tracta de l'excursionista, de 43 anys, que havia desaparegut des de diumenge a la zona de Sadernes (Garrotxa) on havia anat a fer una ruta de muntanya amb la seva parella.

Un helicòpter s'ha traslladat fins al lloc, de molt difícil accés, per acostar els efectius del rescat i posteriorment traslladar el cadàver fins a l'heliport d'Olot. La dona es va localitzar a la zona de la Font del Sant, a baix d'una cinglera, i aquest matí s'ha hagut de desbrossar l'indret per poder accedir-hi.

Hi han treballat agents de la comissaria d'Olot, la unitat de muntanya i també de la unitat d'investigació per aclarir les causes de la mort. Un cop s'hagi fet l'aixecament del cadàver a Olot, el cos es traslladarà a l'Institut de Medicina Legal de Girona on es farà l'autòpsia.

 
El dispositiu per recuperar el cos ha començat a les vuit del matí d'aquest dimarts des del Parc de Bombers d'Olot. El rescat s'ha fet amb agents de Bombers de la Generalitat i Mossos d'Esquadra, que s'han traslladat en helicòpter fins al lloc on ahir a la tarda es va localitzar el cos de la dona desapareguda des de diumenge. Abans de trobar-la, el dispositiu de recerca ja havia recuperat una motxilla vermella i un mocador de coll que pertanyien a la dona. L'indret on la van trobar ja sense vida és de molt difícil accés, situat a una cinglera d'uns 200 metres de desnivell, amb molta vegetació. Aquest fet, sumat a les poques hores de llum que quedaven per poder treballar amb els mitjans aeris, van obligar a posposar la recuperació del cos fins aquest dimarts. De fet, aquest matí s'ha hagut de desbrossar la zona per poder-hi accedir amb l'helicòpter.

La parella havia anat a Sadernes, a l'Alta Garrotxa, a fer una ruta d'uns dies equipats amb una tenda de campanya per fer nit en diferents punts. Segons ha pogut saber l'ACN, van caminar des de la Gorga de la Muntada, passant per Talaixà i fins a Baumes d'Uja, on haurien pogut fer nit. Després haurien continuat fins al Molí de Morató, Sant Julià de Ribelles , la Comella per acabar acampant a la Font del Sant on hi ha una esplanada. Aquest últim indret és on van fer l'última nit, on van deixar la tenda.

Segons va explicar la seva parella, un home d'entre 50 i 60 anys i bon coneixedor de la zona, la dona va sortir a passejar el diumenge i ja no va tornar. Després que es donés l'avís de la seva desaparició, els Bombers van acabar localitzant-la ahir a la tarda al fons d'una cinglera d'uns 200 metres de desnivell. La dona hauria caminat uns quinze minuts des de la tenda i, per causes que es desconeixen i que ara els Mossos d'Esquadra estan investigant, va caure al fons on l'endemà dilluns la van trobar morta. Aquesta és una ruta que requereix tenir bons coneixements per poder-hi arribar.

L'aixecament del cadàver, a l'heliport d'Olot

Quan faltaven pocs minuts per les deu del matí, l'helicòpter s'ha enlairat i s'ha dirigit a la zona per recuperar el cos i portar-lo fins a l'heliport d'Olot, situat a les instal·lacions del parc de Bombers. Uns vint minuts després, ha retornat amb el cos sense vida de l'excursionista i s'ha traslladat a l'interior de l'edifici. Al cap d'una estona, s'ha procedit a fer l'aixecament del cadàver.

A dos quarts d'una, una furgoneta de la funerària se l'ha endut per portar-lo fins a l'Institut de Medicina Legal de Girona. Allà es farà l'autòpsia que ha de determinar amb més exactitud la causa i les circumstàncies de la defunció.