Acord per a l'ERO temporal a la càrnia Francisco Puigvert d'Olot

L'empresa arrossega pèrdues de 2 MEUR

L'ERO temporal a la càrnia Francisco Puigvert d'Olot (Garrotxa) entrarà en vigor demà mateix i s'allargarà fins al 2 de juliol. Durant aquest temps, catorze treballadors aniran a l'atur i l'empresa deixarà de produir. De fet, quan va presentar l'expedient, la direcció de Francisco Puigvert ja va al·legar que el deute que acumula li impossibilitava comprar matèria prima per poder fer els embotits.

Mentre estigui en vigor l'ERO es mantindran però tres treballadors a la planta, un dels quals és delegat sindical. Tot i que durant la negociació de l'expedient la plantilla va intentar que la càrnia els complementés l'atur (perquè ara en cobraran el 70%), al final aquest punt no s'ha aconseguit. La direcció, però, sí que s'ha compromès a avisar els treballadors amb un mínim de 72 hores d'antelació en cas que durant l'aplicació de l'ERO necessiti reincorporar plantilla a la feina.

Els treballadors, però, no són optimistes. Creuen que l'expedient de regulació és l'avantsala del tancament de la càrnia, que acumula un deute de 2 MEUR. Fonts de la plantilla també lamenten que des de fa anys l'empresa no es modernitza.

A més, la firma es troba immersa en un concurs de creditors des del gener; és a dir, que els seus números els tutela ara un administrador nomenat pel Jutjat Mercantil. Aquest és el segon concurs de creditors que presenta en pocs anys. Entre d'altres, la direcció de Francisco Puigvert al·lega que el tancament de fronteres amb Rússia i una baixada sostinguda de les vendes han acabat passant factura a la càrnia.

Una càrnia centenària

Francisco Puigvert és una empresa centenària de la Garrotxa. Situada en una de les entrades d'Olot, disposa d'una fàbrica de 6.500 metres quadrats i té capacitat per produir 2.200 tones d'embotits anuals.

Fundada l'any 1892, al cap de 50 anys la firma es va traslladar a la nau que ocupa actualment (situada la carrer Joan Maragall). Entre d'altres, Francisco Puigvert produeix llonganissa, fuet, salami, xoriç.