El CDR de la Cerdanya talla l’N-152 a Puigcerdà fins arribar de nou a la frontera amb França

La mobilització també ha afectat l’accés a Llívia per l’N-154

Més de 300 persones han tallat la carretera N-152 des de l'accés a Puigcerdà al tram de la via que discorre pel seu centre urbà. Ha estat en el marc d’una caminada per protestar contra l’empresonament de Carles Puigdemont i d’altres polítics catalans independentistes. Els manifestants han sortit poc abans de dos quarts de set de la tarda d’aquest dijous en un ambient festiu i pacífic des de la rotonda d'entrada a la capital de la Cerdanya -venint des de la Seu d’Urgell o el Túnel del Cadí- i s’han dirigit fins a la frontera amb França. Allà hi han arribat poc abans de les set de la tarda, quan han tornat a bloquejar tant aquest pas com l’accés a Llívia per l’N-154. La mobilització, convocada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de la Cerdanya, s’emmarca dins d’un seguit d’accions reivindicatives que es duran a terme a la comarca fins aquest diumenge.
 
Els manifestants han caminat darrere d’una pancarta on hi havia escrit el lema “Llibertat presos polítics”, que també han clamat durant la mobilització. A més, s’han sentit crides a la "vaga general” i sobre l'1-O: "L'1 d'octubre, ni perdonem ni oblidem". Durant la marxa, els vehicles han quedat aturats durant uns minuts fins que acabaven de passar les persones que participaven a la mobilització. I, un cop han arribat a la frontera, els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de desviar el trànsit de turismes per vies alternatives.

Les protestes continuaran fins diumenge amb dues caminades i una acció “sorpresa” que el CDR anunciarà per les xarxes socials. D’aquesta manera, divendres es preveu un tall a la carretera E-9, punt que utilitzen els vehicles que volen accedir a Puigcerdà des del Túnel del Cadí, entre Alp i Das a partir de les sis de la tarda. Mentre, dissabte la marxa es farà al terme d’Alp i discorrerà per la GIV-4082, via d’accés a la Molina, a partir de les quatre de la tarda.