A presó cinc homes que havien robat en quatre cases a Bescanó

Assaltaven els immobles de forma violenta i amenaçaven amb arma de foc i estris contundents

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 26 de març cinc homes, d'entre 21 i 43 anys i de nacionalitat espanyola, dominicana i equatoriana, per quatre robatoris violents en quatre cases aïllades de Bescanó (Gironès). Els arrestats irrompien en masos i cases gràcies a la informació que els facilitava un dels integrants de la banda, que era veí de la zona. Els arrestats es desplaçaven des de l'àrea metropolitana de Barcelona, anaven vestits de negre, intimidaven als habitants amb una arma de foc i amb objectes contundents, actuaven de manera violenta i principalment s'enduien diners i joies.
 
La investigació que va iniciar el grup de robatoris violents de l'àrea d'investigació criminal de Girona (DIC) durant el mes de juliol del 2017 ha acabat amb la detenció de cinc dels membres del grup criminal a les poblacions de l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Riudellots de la Selva. Els arrestats havien comès els quatre robatoris entre els mesos de juliol i octubre del 2017 a la zona de Bescanó. Durant la investigació es van escorcollar domicilis dels investigats a l'Hospitalet de Llobregat, on hi van trobar la roba i les eines que feien servir en els robatoris.
 
Als cinc detinguts se'ls atribueixen diversos delictes: quatre robatoris amb violència i intimidació en domicilis, quatre per tinença il·lícita d'armes, cinc per lesions, deu per detenció il·legal i un per pertinença a grup criminal. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, tot i que la part principal del grup ha estat desarticulada.

Els detinguts van passar dimecres a disposició del jutjat d'instrucció número dos de Girona i el jutge va decretar l'ingrés a presó per a tots cinc.