El Sismògraf escalfa motors amb tallers de dansa per Setmana Santa

El festival es farà del 19 al 22 d'abril

El festival Sismògraf segueix apostant per apropar la dansa a totes les edats. I els tallers de dansa que s'imparteixen aquesta Setmana Santa van en aquesta línia. Un d'aquests és el que ofereix el Colectivo Lamajara amb un total de 17 nens inscrits d'entre 8 i 13 anys. Tots ells assagen aquests dies el 'Labranza kids', un muntatge que es basa en el treball de camp i de, com, la repetició de gestos com cavar o sembrar acaben convertint-se en una coreografia. Un dels seus impulsors, Daniel Rosado, ha explicat que els joves ballarins aporten "vitalitat" a una temàtica que ja van treballar l'any passat i que van mostrar amb l'espectacle 'Dispositivo Labranza'. En aquella ocasió ja van comptar amb la participació de ciutadans. Aquest cop, però, el "pes" de l'espectacle recau completament sobre els nens perquè no hi ha cap membre de la companyia que balli amb ells a l'escenari.

En Nin, d'onze anys, és un dels participants al taller on es combina dansa, lleure i entorn. Explica que li encanta ballar i que està encantat amb aquesta proposta perquè li ha permès conèixer altres nens. "Hem d'exagerar una mica els moviments del treball al camp; hem de fer dansa a partir d'aquestes feines", afegeix. Aquest matí han fet un assaig a la plaça de davant la Sala de la Carbonera. L'espectacle s'estrenarà el 21 d'abril al passeig de la Muralla.
Dansa aèria

L'altre taller del Sismògraf és el que ofereixen les companyies Las Lo Las, El Paller i Art Estudi. Al capdavant hi ha les creadores i ballarines Montse Canals i Emma Teixidor que han volgut "portar a escena dones injustament ocultades per la historia". El muntatge s'anomena 'Fosques' i és dansa aèria i improvisació. S'estrenarà el 21 d'abril a les Fonts de Sant Roc i, a banda dels membres de les companyies, també hi actuaran alguns dels participants del taller. Els arbres d'aquest emplaçament formaran també part de l'espectacle amb l'ajut de projeccions i la música serà en directe.

Tots dos tallers van tenir una bona acollida de públic i en pocs dies van esgotar-se les places. El Sismògraf, que es farà del 19 al 22 d'abril, inclou una programació amb 27 propostes, de les quals 8 són estrenes.