Banyoles programa 117 activitats des de Setmana Santa fins a final d'any

Les propostes van des de visites guiades fins activitats esportives

Banyoles comença a partir de demà les activitats de Setmana Santa amb els actes i visites guiades adreçades als turistes, especialment el públic familiar, i duraran fins al desembre. En total 58 propostes diferent organitzades majoritàriament per l’Ajuntament de Banyoles (52), tot i que l’Ajuntament de Porqueres també n’ha preparat mitja dotzena. Les 58 propostes s’han programat en 117 actes. S’ofereixen propostes classificades en el marc d’activitats de descoberta, activitats familiars, visites teatralitzades, activitats esportives i altres activitats d’oci.

Enguany cal destacar que l’Ajuntament de Banyoles organitza activitats noves, tant en turisme cultural com en turisme esportiu adreçat a famílies. Hi ha les noves propostes  de la Ruta del Puig de Sant Martirià, la Ruta d’orientació en família, Fem de científics a l’Estany: Descobrim el travertí i Fem de científics a l’Estany: Descobrim els ocells.

La Ruta del Puig de Sant Martirià (gratuïta amb reserva prèvia), una de les novetats, consisteix en una caminada des de Banyoles fins el mirador sobre l'Estany, des d’on s’albira bona part del Pla de l’Estany, l’Empordà fins el mar, els Pirineus i l’Alta Garrotxa. Es coneixeran les curiositats d’aquest lloc tan emblemàtic pels banyolins, i la baixada serà pel bosc fins al desconegut estanyol de Lió, vorejant l’Estany, tot fent observacions de fauna i flora.

La gimcana d’orientació en família (gratuït amb reserva prèvia) es tracta d’una activitat pensada per practicar i gaudir en família alhora que es descobreixen punts d’interès del Parc de la Draga. Els i les participants, amb l’ajuda de la brúixola, hauran de descobrir on estan amagats els punts d’interès i tot seguit hauran de descobrir enigmes i resoldre reptes amb el mínim temps possible.

Hi ha dues novetats que permetrà als visitants fer de científics a l’Estany. Amb la proposta Fem de científics a l’Estany: Descobrim el travertí (gratuït amb reserva prèvia) es podrà saber on i de quina manera es forma aquesta roca i amb Fem de científics a l’Estany: Descobrim els ocells s’esbrinaran curiositats “in situ”.

Algunes altres de les novetats són relacionades amb el jaciment neolític de la Draga amb les propostes On dormen els objectes de la Draga o Visita a les excavacions de la Draga. Per altra banda, hi ha la proposta Aprèn a competir al triatló amb Marcel Zamora (10 euros per persona) i la visita en 3D al jaciment de Vilauba (Camós) la primera d’aquestes característiques a les Comarques Gironines i que permet seguir mitjançant una tauleta el passat i el present del jaciment.

Per altra banda, es podran fer activitats que ja es feien i tornen a repetir enguany com ara Banyoles medieval: del carrer al campanar, Visita al parc neolític de la Draga, Viu l'experiència del paper artesanal, La ruta de les pesqueres, La llegenda del Drac de Banyoles, La llegenda d'en Morgat, L'Abat Bonitus i les seves històries, En Blauet i el follet, Caiac a l’Estany o Fem memòria dels oficis antics.

Altres propostes que continuen per la seva bona acceptació són Seguint el rastre de la llúdriga, En Blauet i els deu secrets, Descobreix l’Estany amb kangoojumps, Matins verds, Exploradors de l’Estany o Fes créixer el petit artista.

La regidora de Comerç, Consum, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que “hi ha una àmplia varietat de propostes turístiques, és una programació per conèixer el territori”. Segons Vilà, “pretenem generar fluxes de l’Estany al Barri Vell i projectar una imatge de turisme natural i patrimonial de qualitat”.

 

Es pot consultar més informació de les activitats a l’Oficina de turisme de l’Estany, al telèfon 972 57 34 70 o al correu electrònic turisme@ajbanyoles.org. Les places per participar a les activitats són limitades i se segueix l’ordre d’inscripció.