Els CDR tallen l'N-152 i l'N-154 al costat de la frontera francesa de Puigcerdà

L'acció s'ha iniciat a un quart de set de la tarda

Unes 150 persones han tallat de nou aquest dimarts les carreteres N-152 i N-154 al seu pas per Puigcerdà, a les proximitats amb el pas fronterer amb França. La mobilització ha estat convocada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de la Cerdanya, que ha programat diverses accions durant tota la setmana per protestar contra la detenció de Carles Puigdemont i els empresonaments de polítics catalans. La concentració s’ha iniciat pocs minuts abans d'un quart de set de la tarda, quan un grup de manifestants ha ocupat la calçada a la plaça Europa de la capital cerdana, impedint així el pas cap a la localitat francesa de la Guingueta d’Ix (Bourg Madame) i l’accés a Llívia.
 
La protesta, que s'ha desenvolupat fins a les vuit del vespre en un ambient festiu i pacífic, no ha comportat massa complicacions en el trànsit, ja que en la majoria dels casos era possible arribar a la seva destinació desviant-se cap a l'hospital transfronterer de Cerdanya, tret d'alguns camions que sí que s'han hagut de quedar aturats. (En aquesta actualització s'afegeix l'hora en què ha acabat la mobilització i alguns detalls d'aquesta, a més de les properes accions que es duran a terme a la comarca durant la setmana).
 
Per aquest dimecres, el CDR de la Cerdanya ha organitzat una nova caminada popular a Bellver de Cerdanya i Prullans. En una mobilització molt similar, aquest dilluns, s’hi van sumar més de 200 persones que van tallar l’N-260 durant poc més de mitja hora. De cara a dijous es preveu repetir la concentració davant la frontera a Puigcerdà que, a banda d’aquest dimarts, també es va convocar el passat divendres i diumenge. Les protestes també seguiran previsiblement durant els festius de Setmana Santa quan hi ha convocades dues caminades, una divendres i una altra dissabte, i una “acció sorpresa” per diumenge.