Els Mossos desallotgen l'AP-7 a Figueres carregant contra els manifestants

La policia ha desplaçat una cinquantena de furgonetes d'agents de la Brimo i l'ARRO

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • Els mossos fent ús de la força per desallotjar l'autopista. ACN
    Els mossos fent ús de la força per desallotjar l'autopista
    Fotos: ACN

Un miler de persones havien respost a la crida del CDR nord-oriental per tallar, a les sis del matí, l'AP-7 en els dos sentits de la marxa. La mobilització ha transcorregut amb normalitat, excepte amb algun enfrontament verbal entre els manifestants i camioners que havien quedat atrapats a l'autopista.

Per defensar l'ocupació de la via, els manifestants havien aixecat barricades amb pneumàtics i vinclat tanques sobre la carretera. Poc abans de les deu del matí, el CDR ha decidit aplegar forces en un sol punt, perquè fins aleshores els talls en sentit nord i el que estava en sentit sud estaven separats per un quilòmetre de distància. En aquest moment, els vehicles atrapats també han pogut sortir de l'AP-7 i continuar el seu camí.
 

Just aleshores, un helicòpter dels Mossos d'Esquadra començava a sobrevolar l'autopista. En paral·lel, arribaven missatges als manifestants a través de xarxes socials advertint-los que s'havien vist diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra pujant en direcció a França i replegant-se a la sortida 4 de Figueres, molt a prop del punt de concentració.

Abans de les dotze, una cinquantena de furgonetes d'efectius de la Brimo i l'ARRO han arribat al punt de la mobilització. En veure'ls arribar, els manifestants s'han assegut a terra disposats a fer resistència passiva mentre cridaven proclames als agents com 'El vostre conseller, és a la presó' o 'Som gent de pau'. Molts d'ells, aixecaven les mans.

D'entrada, i a través de megafonia d'un vehicle, els mossos han llançat un avís advertint que si no es desallotjava la via hi hauria una "actuació policial imminent". Els activistes estaven ocupant tant un sentit com l'altre de circulació. Com que els manifestants no s'han mogut, ha començat una càrrega amb porres per apartar-los i obrir-se camí.

L'objectiu era dividir els manifestants en grups més reduït per poder-los encerclar. Un cop fet això, ja no hi ha hagut més ús de força per part de la policia i els han desallotjant aixecant-los de terra d'un en un. A quarts d'una de la tarda només quedava al mig de la carretera agents dels Mossos d'Esquadra per impedir que es tornés a ocupar la via.

Els concentrats han estat una estona als vorals de l'autopista cridant consignes contra els mossos, a favor de la República i de l'alliberament dels "presos polítics". Poc després, però, i responent de nou a una crida del CDR, han traslladat la mobilització fins a l'N-II a Hostalets de Llers, molt a prop del punt de tall de l'AP-7, i també han interromput el trànsit en els dos sentits de la marxa.