Milers de persones tallen l'AP-7 a Girona a crits de ''Puigdemont president''

Els manifestants s'han concentrat a banda de la via

  • Moment en que han accedit a l'autopista. ACN
    Moment en que han accedit a l'autopista
    Fotos: ACN
  • Els concentrats tallant l'autopista a Girona. Sylvi
    Els concentrats tallant l'autopista a Girona
    Fotos: Sylvi

La multitudinària manifestació iniciada aquesta tarda davant de la subdelegació del govern espanyol a Girona ha continuat fins l'accés oest de l'AP-7 on milers de persones han irromput pels volts de les vuit del vespre i han tallat la via. El trànsit ja s'havia restringit prèviament i, per això, quan els manifestants hi ha arribat no hi havia vehicles.

Ho han fet amb crits de "Puigdemont president", "llibertat" i "sense desobediència no hi ha independència". També han cridat a la "vaga general" i a fer efectiva la república. Els assistents tenen la intenció de passar la nit a la carretera. Per això, han fet fogueres improvisades a peu de via i també han muntat una carpa. Porten, beguda, menjar, música i ràdios amb les quals s'informen de les darreres novetats de la situació de Puigdemont i de la resta de consellers destituïts.

"Ens quedarem el que faci falta"

Els manifestants reclamen l'alliberament dels presos i de Puigdemont, que des d'aquest diumenge esta detingut a Alemanya. Així ho reivindica la Mercè Manera. "He vingut per denunciar tot el que estan fent a Catalunya, que ens han agafat el nostre legítim president", assegura. "Ens quedarem tot el que faci falta i demanem a la gent que vingui", insisteix.

La Imma Planella també ha decidit participar al tall de l'autopista a Girona aquest vespre. "He vingut aquí per defensar la llibertat de tots els presos polítics, tots i totes", afirma. "Em quedaré. No ho tenia previst així que si hi ha gent que està a casa, que porti mantes i menjar perquè quedarem poquets", ha dit.