El servei de recollida de gossos i animals de companyia de Girona es trasllada a Domeny

L'Ajuntament ha adjudicat el nou contracte per 100.000 euros

El servei de recollida de gossos i animals de companyia de Girona es trasllada del Mas Xirgu a la zona del parc de Domeny. L'Ajuntament ha adjudicat el nou contracte per 100.000 euros, que té una durada de dos anys (i dos més de prorrogables). A partir del proper 1 d'abril, el servei es portarà a terme des del nucli zoològic La Devesa i el centre d'acollida d'animals, que fins ara estava situat al polígon Mas Xirgu, deixarà d'estar operatiu.
 
El nou servei inclourà s'encarregarà de recollir les mascotes i animals de companyia (principalment gossos, gats i fures) que es trobin abandonats, perduts o ferits a la ciutat. Un cop al centre, se'ls desparasitarà, se'ls curarà –en cas que sigui necessari- i se'ls alimentarà fins que els seus propietaris els recullin o bé, si han estat abandonats, hi hagi algú que els adopti.
 
Les instal·lacions del nucli zoològic La Devesa, ubicades a la zona del parc de Domeny, oferiran el servei de recollida i manteniment d'animals de companyia de Girona a partir de l'1 d'abril. D'aquesta manera, el centre d'acollida d'animals de Mas Xirgu deixarà d'estar operatiu el cap de setmana abans.

El nou servei inclourà tant la recollida i el trasllat dels animals de companyia (principalment gossos, gats i fures) abandonats, perduts o ferits com el seu manteniment, allotjament, cures, desparasitació i manutenció fins que siguin recuperats pels seus propietaris o siguin adoptats. També es farà càrrec de la recollida i gestió dels animals morts.

El nou centre disposarà de places per a 25 animals. L'espai estarà vigilat les 24 hores durant tot l'any. L'horari mínim d'atenció al públic serà d'onze del matí a dues de la tarda de dilluns a diumenge, i de quatre a vuit de la tarda els dies feiners. A més, les instal·lacions de Girona comptaran amb un centre complementari a Albons (Alt Empordà), a menys de 40 quilòmetres de la ciutat. Aquí, en cas que sigui necessari, hi haurà 50 places més.

El vicealcalde i regidor de Medi Ambient, Eduard Berloso, ha explicat que l'objectiu és "oferir un servei d qualitat amb les millors condicions, tant per als animals com per als propietaris, en cas de pèrdua". El regidor també ha remarcat que el nou contracte "inclou un punt important per promoure i sensibilitzar la ciutadania al voltant de l'adopció i la cura d'animals de companyia".

L'adjudicació del contracte s'ha fet per un import de 100.000 euros (IVA exclòs) i una durada de dos anys, amb possibilitat de pròrroga de dos anys més. La durada de la pròrroga està condicionada a la data en què el Consell Comarcal del Gironès o algun altre ens supramunicipal assumeixi la gestió del servei de recollida i manteniment d'animals de companyia de la ciutat.