ERC de Girona demana potenciar el Servei Municipal d'Emprenedoria

Els republicans van contribuir en incrementar-ne el pressupost

El servei municipal d’emprenedoria, Girona Emprèn, compleix enguany una dècada d’existència. La portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament, Maria Mercè Roca, ha declarat que “fa ja 10 anys que aquest servei ofereix informació, orientació i assessorament per a la creació d’empreses, i acompanyament per a la seva consolidació i creixement”. Aprofitant l’efemèride, Roca ha considerat que “l’Ajuntament podria aprofitar l’aniversari per organitzar algun esdeveniment i donar a conèixer el servei entre la població gironina”. L’any 2016, per exemple, els professionals del servei van contribuir a la creació de 96 empreses a la ciutat i 109 llocs de treball. “Si més gent conegués aquest punt de referència, potser aconseguiríem dinamitzar més l’economia gironina”, ha reblat Roca.

La cap de l’oposició ha explicat que en els pressupostos de l’any 2016, ERC-MES va contribuir a augmentar la dotació municipal per aquest servei “perquè considerem que el foment de l’emprenedoria va lligat als objectius de dinamització econòmica i de qualitat de l’ocupació”. En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha declarat que “la creació i consolidació de petites i mitjanes empreses a la ciutat de Girona reforça el nostre teixit productiu i contribueix a generar més i millors oportunitats als nostres veïns i veïnes”.

Tot i que la creació de qualsevol projecte d’emprenedoria és benvingut, la portaveu d’ERC-MES ha posat l’accent en “intentar diversificar la nostra economia i vetllar per l’èxit de les propostes més innovadores”. Segons la coalició, “apostem per un teixit econòmic d’alt valor afegit i que sigui capaç d’ocupar a les persones amb més talent. No volem que hagin de marxar de la ciutat per manca d’oportunitats o perquè, malgrat tenir feina, es veuen abocats a la precarietat”.

Economia social i solidària

Al seu torn, el regidor Miquel Poch ha recordat que Girona Emprèn, i per extensió el conjunt de l’Ajuntament, forma part de la Xarxa de Municipis per a l’Economia Social i Solidària. En aquest sentit, Poch ha explicat que “l’economia social i solidària és una línia de treball prioritària pel nostre grup en matèria econòmica”, i ha afegit que “des de l’Ajuntament podem impulsar iniciatives que posin l’accent en els valors de la cooperació i que tinguin ànima social”. Tot plegat requeriria, segons ERC-MES, més recursos per part de l’Ajuntament: “tenim un govern amb les prioritats mal enfocades, que gasta però no inverteix. Nosaltres volem posar les persones i la cohesió social al centre de l’acció municipal”, ha conclòs Poch.