Àlex Sicart, Patrícia Ramírez o Montserrat Besses al 4rt Figueres Talent

Tindrà lloc els dies 13 i 14 d'abril

L’Ajuntament de Figueres impulsa la quarta edició del Figueres Talent, que enguany tindrà lloc el 13 i 14 d’abril amb experts reconeguts com Àlex Sicart, Patrícia Ramírez, Montserrat Besses o Pedro Mier. Una de les novetats principals d'enguany és la col·laboració amb l’Observatori Astronòmic Albanyà, on es desenvoluparà la jornada del 14 d’abril, amb un bateig astronòmic a càrrec de l’astrofotògraf Juan Carlos Casado i Pere Guerra.

La jornada del 13 d'abril, que tindrà lloc a l’Auditori Caputxins i serà conduïda, un any més, per la periodista figuerenca Laura Brugués, mantindrà el format d’edicions anteriors, en què es combinaran els diàlegs “De tu a tu” entre dos experts que debatran a partir d'una pregunta prèvia, amb ponències individuals on s'exposaran experiències vitals, projectes o trajectòries professionals d'èxit.

Els experts que intervindran en la jornada de divendres 13 d'abril a l'auditori dels Caputxins són:
    • Àlex Sicart. Cofundador de File-Nation. Un dels trenta joves més influents a Europa segons la revista Forbes (i un dels deu millors en la categoria de Tecnologia)
    • Patricia Ramírez. Psicòloga d'esport i salut. La psicòloga més seguida a les xarxes socials a l’Estat espanyol que treballa amb esportistes d'elit i equips de futbol de primer nivell
    • Pedro Mier. President de la patronal tecnològica AMETIC. Figuerenc pioner en la defensa de la indústria electrònica a l'Estat espanyol amb una destacada i dilatada trajectòria empresarial
    • Montserrat Besses. Periodista de TV3, excorresponsal a París. Directora del documental Veritats de mentida ("Sense Ficció" - TV3) que aborda el fenomen de la postveritat i les fake news
    • Eva Domínguez. Periodista multimèdia, investigadora i professora. Experta en formes de narrativa emergent i periodisme d’immersió, creadora d'un servei de periodisme per a nens amb realitat augmentada reconegut per Google
    • Belén Gaudes. Publicista. Creadora d’un projecte editorial que reinventa els contes clàssics a partir d'una visió despullada de sexisme, desigualtat i cànons de bellesa
    • Esther Vivas. Escriptora i activista. Periodista especialitzada en anàlisi política, sistema agroalimentari i maternitats, que defensa un model agroalimentari alternatiu basat en la 'sobirania alimentària'.
    • Marc Coloma. Fundador de Foods for Tomorrow. Desenvolupador d'aliments innovadors i sostenibles basats en vegetals (que es venen a restaurants com el Celler de Can Roca)

La jornada de divendres clourà amb l'actuació musical de Sara Terraza, excantant del Cor Geriona, que després del seu pas pel programa Oh Happy Day de TV3 que ha començat el seu propi projecte en solitari.

La jornada de dissabte 14 d'abril es desenvoluparà a l'Observatori Astronòmic Albanyà. Els assistents podran gaudir d’un bateig astronòmic, una experiència sensorial única a càrrec del prestigiós astrofotògraf i president de l’Observatori, Juan Carlos Casado, i del director de l’Observatori, Pere Guerra, que faran un recorregut audiovisual pel firmament. Hi haurà servei de bus gratuït des de Figueres.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que el Figueres Talent es consolida amb ponents de reconegut prestigi i sumant col·laboracions destacades com la de l'Observatori Astronòmic Albanyà.
El director de l'Observatori Astronòmic Albanyà, Pere Guerra, destaca que el seu objectiu és "posar l'equipament al servei del territori" i avança que el dissabte 14 d'abril presentaran en primícia als assistents al bateig astronòmic un programa de beques destinat a captar joves astrofísics entre els estudiants d'ESO i Batxillerat de la comarca.

Per assistir a les jornades, tant a l'audiori dels Caputxins com a l'Observatori Astronòmic Albanyà, cal registar-se prèviament al web www.figuerestalent.com a través del formulari d'inscripció. Les jornades són obertes a tothom i gratuïtes.