El PSC de Llançà dóna per trencat el pacte amb el PDeCAT

Tanmateix consultarà amb la militància la decisió final

El PSC de Llançà (Alt Empordà) dóna per trencat el pacte amb el PDeCAT després que ahir la militància votés mantenir l'acord sense cedir-los l'alcaldia. El seu portaveu, Francesc Guisset, diu que consideren que la confiança s'ha perdut però que consultaran amb els seus afiliats la decisió final en una assemblea que se celebrarà divendres al vespre.

Guisset assegura que posarà dues opcions sobre la taula: anar a l'oposició o mantenir-se en una situació "d'interinitat" com a regidors per ajudar a fer realitat projectes que tenen compromesos amb "el poble". L'edil s'ha mostrat decebut amb la situació i recorda que l'acord amb Pere Vila va arribar després que Esquerra els expulsés del govern al·legant que no els donaven suport per aprovar els pressupostos.

L'aleshores alcalde, Guillem Cusí, es va sotmetre a una qüestió de confiança que va perdre, amb l'abstenció del PSC i el PDeCAT i ambdós partits van presentar una moció de censura. El pacte establia que Vila seria alcalde durant 15 mesos i després cediria la vara a Guisset.