L'Escola Pompeu Fabra lliura un miler de mòbils a la deixalleria de Salt

En total representen 60 quilos de material

Dimarts al matí van arribar un miler de mòbils a la Deixalleria de Salt (Gironès) provinents d'una campanya de sensibilització ambiental realitzada per l'alumnat de 2n d'ESO de l'Escola Pompeu Fabra. Des de l'inici de curs i fins a dia d'avui l'alumnat ha fet activitats relacionades amb el coneixement dels recursos naturals necessaris per a la fabricació d'un mòbil.

Marta Guillaumes, regidora d'Entorn Natural i medi ambient, ha fet l'acollida juntament amb totes les persones encarregades de la gestió de residus a Salt (representants dels gestors de residus, el tècnic municipal i la treballadora de la deixalleria) i ha recordat als alumnes per què és important reciclar. S'ha realitzat el pesatge dels mòbils donats per l'escola i s'ha fet una estimació dels kg de materials que es podran obtenir després del seu reciclatge.

El resultat ha estat d'una massa total mòbils donats de 60 kg que després del reciclatge es convertiran en:
- 40 k g de plàstic
- 13 kg de metalls
- 1 kg de metalls preciosos
- 6 kg de materials no aprofitables

La regidora també ha recordat que des de l'Ajuntament de Salt es porta a terme la campanya «A Salt, les 4 R!» que té com a principals objectius, promoure la recollida selectiva de residus, una correcta separació dels residus en origen per així garantir la seva màxima recuperació a través d’accions concretes de sensibilització (escoles, instituts i associacions) i el bon ús dels contenidors de recollida de residus. I també fomentar l’ús de la deixalleria (la fixa i la mòbil).

Per finalitzar la regidora ha posat èmfasi en el poder que tenen les petites accions quotidianes relacionades amb el reciclatge i en l'important repte que tenim a Salt i a molts municipis de Catalunya de convertir el residu en recurs i aconseguir així tancar els cicles de la matèria i l'energia.

L'activitat ha finalitzat amb una visita guiada a la deixalleria per part del tècnic de medi ambient on han observat el funcionament d'aquest equipament.