Enxampat intentant vendre una moneda del jaciment d'Empúries per 75 euros a Internet

La tenia a la venda un home que l'havia localitzat feia 30 anys

Els Mossos d'Esquadra han recuperat una moneda històrica del jaciment grecoromà d'Empúries (Alt Empordà) que es venia per 75 euros a Internet. El desembre de l'any passat, un particular va avisar el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries de l'anunci en una coneguda plataforma de compra venda en xarxa on s'oferia la peça a través d'un perfil anònim.
 
Es va posar en coneixement dels fets a la policia i es va obrir una investigació per identificar el propietari il·lícit i recuperar la moneda. Les indagacions van permetre identificar el venedor, un home de 54 anys i veí de la Selva, aficionat a la recerca d'objectes metàl·lics enterrats al subsòl. L'home va explicar als agents que havia localitzat la peça feia 30 anys a la zona romana del jaciment d’Empúries. Concretament d'una casa senyorial de dins del recinte del museu.
 
Els investigadors, després de recuperar la moneda, van informar dels fets al Jutjat de guàrdia de Figueres i van lliurar la moneda als responsables del jaciment en qualitat de dipòsit judicial.