Un centenar de persones protagonitzen una gran crema de fotos del Rei a Girona

El portaveu dels absolts pel TEDH confirma que la justícia espanyola "actua de part"

  • ACN
    Fotos: ACN
  • Una de les nomboses fotos de Felip VI que avui s'han cremat a Girona. ACN
    Una de les nomboses fotos de Felip VI que avui s'han cremat a Girona
    Fotos: ACN

Una centenar de persones han cremat fotos del Rei Felip VI a Girona i han brindat amb cava per celebrar la sentència favorable del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'aquest dilluns passat.

Els manifestants han cridat consignes en contra de la monarquia espanyola, i a favor de la República. El portaveu dels encausats Lluc Salellas ha lamentat l'actitud dels tribunals espanyols, i assegura que el fet que hagi trigat tants anys a resoldre's demostra que la justícia de l'Estat "actua de part". "Només expressàvem la nostra opinió, tenim el dret a defensar que som independentistes", ha reblat Salellas.

La sentència es va conèixer el dilluns passat i obliga l'estat espanyol a retornar els diners a dos joves que van ser condemnats per cremar fotos del Rei Joan Carles I el 2007, a més d'indemnitzar-los amb 9.000 euros.

L'acte ha durat prop d'una hora i s'ha fet a la Plaça de Sant Pere de Girona. Durant tota l'estona s'han escoltat consignes com 'Fora la corona espanyola' o 'No tenim Rei'. Tot plegat al costat d'una gran pancarta on posava 'Ni Rei ni por'. Una de les representants dels dos joves gironins que van ser condemnats per la justícia espanyola, Núria Brugada, ha agraït la presència dels concentrats i ha recordat que l'acte no va ser individual sinó col·lectiu.

Lluc Salellas ha agraït en nom dels encausats les mostres de suport que han rebut durant tota la setmana des de que es va conèixer la decisió del TEDH. "Ha estat un moment important perquè no ens fiem de la justícia espanyola, ja que mostra que està al servei d'institucions corruptes com la corona", ha sentenciat.

Durant l'acte s'han escoltat diverses cançons referents a la corona com 'El Rei vol corona' del grup Mesclat. Tot plegat davant del Casal Independentista El Forn de Girona.

  • Salellas: "La justícia espanyola actua de part"