Unes 2.000 persones surten a Girona criticant la ''pujada de merda'' de les pensions

Els manifestants adverteixen que "no s'aturaran" si el Madrid no rectifica

  • Plaça Independència de Girona on s'ha fet la protesta. ACN
    Plaça Independència de Girona on s'ha fet la protesta
    Fotos: ACN

Els pensionistes s'han fet notar aquest dissabte a Girona. Prop de 2.000 persones han fet palès el seu malestar en relació a aquest tema, en una manifestació que ha enllaçat la Plaça de la Independència amb la de l'ajuntament. Al capdavant els sindicats majoritaris i la Plataforma de Pensionistes de Girona, a més de diverses associacions i partits polítics que han donat suport a la marxa. Els centenars de manifestants han coincidit en què la política que està seguint el govern de l'estat espanyol en aquest àmbit és "vergonyosa", i per això han reclamat una "rectificació urgent".

Entre els pensionistes que han sortit al carrer hi havia l'Agustí Pozo que assegura que no es pensava que a la seva edat hauria de tornar a "reclamar el què és just". "No pot ser que ens diguin que l'economia creix al 3% i a nosaltres ens apugin aquesta misèria", ha reblat.

Pozo ha explicat que el motiu principal pel qual ha volgut protestar és perquè es puguin garantir les pensions dels seus fills. "Jo ja sé que la meva d'una manera o altra la pagaran, però les dels meus fills no ho sé, per això surto al carrer".

Amb ell també s'ha manifestat la Rosa Maria Pi que ha exigit "un canvi urgent" perquè molts jubilats com ella "fan mans i mànigues" per arribar a final de mes. "Es pensen que els jubilats no comptem, que no som ningú perquè ja ho tenim tot fet i no hem de pagar res. Aquí hi ha molta gent que no té ni casa", ha etzibat.

Els dos pensionistes han deixat clar que sortiran al carrer "els cops que calgui" fins que el govern estatal "canviï la postura". Tant un com l'altre s'han afegit a la manifestació on s'hi han vist pancartes de tot tipus, on es recordava a l'executiu de Rajoy que els pensionistes són nou milions i mig de persones, i que per tant, tenen "molta força a les urnes".

Els sindicats criden a la mobilització

La marxa ha tingut el suport dels dos principals sindicats, UGT i Comissions Obreres (CCOO), que han encapçalat la marxa, amb una pancarta que cridava a defensar el model públic de pensions. El secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas, ha recordat que a la demarcació hi ha 156.000 pensionistes a qui s'ha de destinar 25 MEUR. "Estem parlant d'unes butxaques molt petites, i que ja s'han escurat massa".

Casas també ha qualificat "d'increment de merda" el 0'25% que han rebut els pensionistes i ha exigit "respecte per aquells que van defensar el model de pensions quan eren joves". "Ara que estan jubilades aquestes persones veuen com els fan un cop d'estat a l'Estat del Benestar, que tant van defensar".

Per la seva banda, el secretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, ha recordat que a la demarcació hi ha més d'un 50% de pensionistes que cobren menys del salari mínim. "Això és injust i cal que es reverteixi quan abans millor", ha assenyalat. "Hi ha molts arguments per tirar a terra aquestes polítiques de reformes que fa el PP i que empobreixen la població", ha conclòs.

Interpel·len l'ajuntament

La marxa ha passat per la Gran Via, una de les artèries de la ciutat, fins al carrer Nou. Allà ha creuat el Pont de Pedra per acabar a la Plaça del Vi, just davant de l'Ajuntament de Girona. De fet, des de la plataforma han deixat clar que han volgut acabar davant de "l'administració més propera" al ciutadà, perquè també "és responsable" del que està passant.

Tot plegat ha durat poc més d'una hora i mitja i no s'ha registrat cap incident.