Lupiáñez es podria presentar de nou com alcalde de Blanes amb Independents de la Selva

L'exalcalde socialista veu "amb bons ulls" la proposta

Independents de la Selva ha escollit Tossa de Mar (Selva) per celebrar la primera trobada del partit per preparar les municipals del 2019. L'objectiu de la formació és, d'una banda, ampliar els deu municipis on té representació i de l'altra aconseguir formar llistes i entrar en grans localitats com Lloret o Blanes. Per aconseguir-ho el grup ha pensat en Miquel Lupiáñez, que ha manifestat la seva voluntat de tornar a la política municipal des de que va renunciar a l'alcaldia de la capital de la Selva Marítima el novembre passat, just després d'abandonar el PSC pel seu rebuig al 155.

"Si en Miquel en té ganes no renunciarem a un valor tant important per a la política municipal", ha reblat el president d'ISELVA i alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga. Lupiáñez, però, no ha volgut confirmar quines són les seves intencions, si bé reconeix que "dona suport" a la proposta de la formació, per això serà present a la trobada d'aquest dissabte.

L'exalcalde explica que des de que va abandonar el càrrec que ara ocupa el seu excompany de partit, Mario Ros, sempre ha pensat en poder tornar a "treballar pels veïns de Blanes". Lupiáñez lamenta que el procés influís en la política municipal, i per això veu "bé" les propostes d'ISelva, perquè "estan centrades en treballar des del municipalisme".

En aquest sentit, Pere Garriga deixa clar que a dins de la formació "hi ha pluralitat" però recorda que els estatuts "marquen un terra i un sostre". "Tothom que vulgui participar per a la millora dels pobles i del dia a dia dels selvatans és benvingut", assenyala.

Més presència

Un dels principals objectius d'Independents de la Selva és augmentar la representació dins dels 26 municipis que conformen la comarca. Garriga ha explicat que per a ells "és un èxit" el què han aconseguit fins ara. En concret, la formació està present en deu localitats, i en set d'elles en té l'alcaldia: Sils, Arbúcies, Maçanet de la Selva, Tossa de Mar, Riudarenes, Vilobí i Sant Hilari Sacalm.

"És clar que volem arribar als 26 municipis, però si fem llistes en una quinzena estarem igual d'orgullosos", ha reblat Garriga, que ha recordat que la formació va començar amb la unió de només tres pobles petits: Breda, Tossa i Arbúcies.

A la trobada d'aquest dissabte hi assistiran persones de setze localitats diferents. "No vol dir que totes elles vulguin formar una llista, però segur que han vingut perquè els genera un interès, i per tant els pot seduir el projecte del partit", ha conclòs el president de la formació.

Independents de la Selva és una coalició de deu partits conformada per: Tossa Unida, Grup Municipal Independent de Vilobí, Entesa per Arbúcies, Partit de les Guilleries de Sant Hilari Sacalm, Independents de Sils, Agrupació Independent de Riudarenes, Tots per Breda, Acord per Maçanet, la Pataforma Independent de Caldes de Malavella i La Veu del Poble de Santa Coloma de Farners.