Absolt l'acusat d'abusar i fer tocaments a les seves tres fillastres i a una altra menor a Blanes

El processat s'enfrontava a 27 anys i mig de presó

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat que s'enfrontava a 27 anys i mig de presó per abusar i fer tocaments a quatre menors a Blanes (Selva) entre els anys 2000 i 2004. Tres d'elles eren les seves fillastres i la quarta la seva neboda política. La sentència conclou que hi ha "dubtes seriosos i raonables" en el relat de les denunciants perquè han incorregut en múltiples contradiccions. "Encara que no es pot afirmar que l'acusat no hagués realitzat algun tipus de pràctica sexual amb ella, no existeixen proves més enllà de les declaracions de les menors i els dubtes existents sobre la seva credibilitat i fiabilitat tatxen la totalitat de la seva declaració com a prova de càrrec", conclou el tribunal.
 
La sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona recull que el processat va anar a viure amb la mare de tres de les menors a Blanes el desembre del 1999. La parella convivia amb les nenes, que aleshores tenien 5, 6 i 9 anys. La relació es va acabar l'any 2004 però l'home va continuar anant al pis a buscar la filla que havien tingut en comú.

Segons les acusacions, els abusos van tenir lloc "en reiterades ocasions". Sostenien que l'home, que és audioprotesista , magrejava les nenes i que, a alguna, li va arribar a llepar les parts íntimes. Durant el judici, l'home va negar les acusacions i va assegurar que el van denunciar "per revenja i per gelosia".

El tribunal conclou que "no ha quedat acreditat" que durant el període de convivència hagués fet tocaments als pits i als genitals de les nenes o les hagués obligat a fer-li fel·lacions.

La sentència també descarta que, després de la separació, aprofités que alguna vegada havia portat la seva neboda política d'11 anys amb cotxe fins a Barcelona per abusar sexualment d'ella durant el trajecte en cotxe. "No ha quedat acreditat que en aquestes trobades li efectués tocaments als pits, li toqués els genitals o els hi llepés", exposa l'Audiència de Girona.

El tribunal ressalta que aquest tipus de delictes sempre es cometen en la intimitat i, per tant, la declaració de les menors serien suficients per condemnar si es compleixen requisits de "credibilitat i fiabilitat" i hi ha corroboracions perifèriques. En aquest cas, però, exposa que les explicacions que van donar les denunciants desperten "seriosos i raonables dubtes" en relació a que els fets atribuïts a l'acusat "responguin a l'exacta realitat del que va succeir".

La sentència ressalta que, segons les nenes, totes les pràctiques sexuals es van produir mentre la seva mare preparava el sopar i elles estaven al llit. "Tractant-se d'un pis petit amb tres habitacions no distants de la cuina, resulta estrany que la mare mai entrés mentre l'acusat explicava contes a les seves filles i era molt arriscat per part del processat realitzar els actes que li atribueixen amb la possibilitat que el descobrís", resol el tribunal.

"Els dubtes sobre la credibilitat i la fiabilitat dels testimonis determinen el pronunciament absolutori de l'acusat", conclou l'Audiència.