Demanen 16 anys de presó per a un acusat d'agredir sexualment la neta de 9 anys a Riells i Viabrea

El judici s'ha suspès perquè faltava un testimoni clau de la defensa

Un acusat s'enfronta a una pena de 16 anys de presó per agredir sexualment de forma continuada la neta de 9 anys durant els mesos de juliol i agost del 2006 a Riells i Viabrea (Selva).

Segons les acusacions, un dia indeterminat però poc després de començar a anar a casa del seu fill, va pujar a l'habitació de la seva neta havent dinat. Allà, aprofitant que estaven sols, li va dir que jugarien a un "joc que li agradaria molt". Aleshores, li va fer tocaments per sobre de la roba, als pits i a la zona genital. "Després d'això, li va dir a la nena que no digués res perquè si ho sabien els seus pares se separarien", detalla la fiscalia.

Després d'aquest primer episodi, les agressions van anar a més. Sempre actuava de la mateixa manera, anava a l'habitació de la nena, que en aquell moment tenia 9 anys, s'assegurava que estaven sols i abusava sexualment d'ella. "Un número indeterminat de vegades, però entre deu i quinze cops, va pujar al migdia a l'habitació", exposa l'escrit que afegeix que li feia els tocaments per sota de la roba, li introduïa els dits i en més d'una ocasió va intentar que la menor li fes una fel·lació. "Com que sempre s'hi va negar, li fregava el penis a la cara", diu la fiscalia.

Per evitar que el descobrissin, l'acusat amenaçava la neta, segons les acusacions. "Li deia de forma imperativa que no cridés quan li feia mal i, quan la nena plorava o volia marxar, la subjectava amb força perquè no marxés", recullen els escrits d'acusació.

Fiscal i acusació particular consideren que aquest temor que li va inculcar a la nena i el fet de ser el seu avi van provocar que no denunciés les agressions sexuals fins l'any 2013.

La defensa nega el relat de les acusacions i demana l'absolució.