Detinguda una cuidadora que robava joies d'un matrimoni d'ancians a Girona

El valor de les joies era d'uns 9.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 13 de març una dona, de 35 anys, de nacionalitat hondurenya i veïna de Salt, com a presumpta autora d’un delicte de furt i un delicte de robatori amb força.

El 5 de març, l’agent encarregat de comprovar els contractes de compravenda de joies, en diferents establiments dedicats a aquest tipus de transaccions, va detectar objectes de dubtosa procedència.

Arran d’aquest fet, els mossos van iniciar una investigació per determinar la procedència de les joies.

Durant la investigació la policia va constatar que la persona que empenyorava els objectes era una dona que treballava de cuidadora d’una parella d’avançada edat, que vivia a la ciutat de Girona.

El 12 de març, una patrulla es va adreçar a un dels establiments de compravenda d’or on havien dut els objectes i també a una joieria, per tal de trobar pistes sobre la persona que havia anat a vendre les joies investigades. El valor total de les joies venudes ascendia a uns 9.000 euros.

Els investigadors van localitzar a la família dels avis i van confirmar les seves sospites. Les joies eren propietat del matrimoni que cuidava la investigada i les tenien a l’interior d’una caixa forta. A més, la família tenia sospites que la dona podria estar fent una gestió fraudulenta de les pagues mensuals dels avis, ja que darrerament  tenien unes despeses molt elevades.

El 13 de març, els mossos van detenir la cuidadora com a presumpta autora d’un delicte de furt i un delicte de robatori amb força. La detinguda va passar el dia 14 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat.