La fiscalia manté la petició de 38 anys de presó per al veí de Salt acusat d'abusar de menors

El judici ha quedat vist per a sentència

La fiscalia ha mantingut la petició de 38 anys de presó per al veí de Salt (Gironès) acusat de concertar cites sexuals amb menors a través d'Internet. L'acusació pública sosté, al final del judici, que ha quedat provat que el processat va captar quatre nois a través d'Internet fent servir perfils falsos i va abusar sexualment de tres d'ells. La defensa demana que l'absolguin. El judici, que s'ha fet a porta tancada durant dos, ha quedat vist per a sentència. No era el primer cop que el processat s'asseia al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. El juliol del 2016 el van absoldre d'abusar d'un nen de 12 anys i exhibir-se davant seu perquè, al judici, la víctima es va desdir.
 
Segons ha mantingut la fiscalia, l'acusat, que és de nacionalitat hondurenya, captava les víctimes (tots ells menors de 16 anys) a través de les xarxes socials. Feia servir perfils falsos amb nom de dona com 'Valeria Esperanza Amor Amor', 'Laura Helen Linder Linder' o 'Melani Guerrero Vasquez'. L'acusat és transsexual i en el primer judici que es va fer a l'Audiència de Girona va demanar al tribunal que s'hi adrecés amb el nom de Laura.

Amb la primera víctima hi va contactar el novembre del 2015, quan tenia 13 anys. A través de Facebook li va proposar quedar. La trobada va tenir lloc al pis del processat, situat al carrer Francesc Macià de Salt. Segons l'acusació pública, l'acusat tenia intenció de mantenir relacions sexuals amb la víctima tot i tenir "ple coneixement" que era menor d'edat.

En total, el menor va acabar anant a casa de l'acusat en cinc ocasions i en més d'un cop van mantenir relacions sexuals.

Amb la segona víctima, de 15 anys, hi va contactar també per Facebook i li va proposar tenir sexe. L'acusat li va assegurar que ja ho havia fet amb familiars i amics seus, però no van arribar a quedar mai.

El tercer menor també tenia 15 anys, i l'acusat hi va entrar en contacte l'abril del 2016, també a través dels perfils falsos. El juliol del mateix any, van coincidir durant la Festa Major de Salt perquè el menor i l'acusat tenien una amiga en comú. Segons la fiscalia, el processat va proporcionar alcohol al menor tot i saber l'edat que tenia i van anar junts a casa de l'amiga d'ambdós. Allà, va aprofitar l'estat d'embriaguesa de la víctima per acabar dormint junts al mateix llit. Quan es van despertar, relata el fiscal, el processat "li va realitzar tocaments al menor d'edat tot i que ell ho va impedir i va abandonar l'immoble".

L'octubre del mateix any va enviar una sol·licitud d'amistat a la quarta víctima, que també tenia 15 anys. Quan va parlar amb ell li va proposar trobar-se a casa seva. Dies després d'haver establert el contacte, el menor va anar a casa del processat. L'acusat li va fer una fel·lació i després van mantenir relacions sexuals, indica l'acusació pública. Agressor i víctima es van trobar en dues ocasions fins que, el 12 de gener del 2017, els Mossos d'Esquadra van sorprendre l'acusat a la seva habitació en companyia del menor.

El fiscal l'acusa de quatre delictes per contactar amb menors de 16 anys per concretar trobades i mantenir relacions sexuals (en dues ocasions de forma continuada) i tres delictes d'abusos sexuals a menor de 16 anys (dos continuats). En total, demana que el condemnin a 38 anys de presó, 50 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a les víctimes. En matèria de responsabilitat civil sol·licita que indemnitzi les víctimes amb un total de 18.000 euros.

La defensa demana l'absolució.

No és el primer cop que el veí de Salt s'asseurà al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. El 2016 ja el van jutjar per fets semblants. En aquella ocasió s'enfrontava a 11 anys de presó per delictes d'exhibicionisme i abús sexual. La víctima tenia 12 anys. Finalment, la secció tercera el va absoldre per falta de proves perquè, durant el judici, el menor es va desdir.