L'alcalde de Celrà denuncia el robatori de llaços grocs i l'aparició de pintades espanyolistes

El batlle també ha rebut amenaces" i "insults rebuts a través de les xarxes socials

L'alcalde de Celrà (Gironès), Dani Cornellà, ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra pel "robatori" de llaços grocs, pancartes i murals i l'aparició de pintades "espanyolistes" al municipi.

Cornellà va denunciar ahir a les xarxes socials que un grup de persones s'havien dedicat la nit anterior –i n'havien deixat constància a través de Twitter- a "robar" diversos llaços grocs i pancartes que havien instal·lat a diversos punts del municipi. També, assegura, van fer pintades amb lemes com 'Cataluña es España" a façanes de cases particulars i van enganxar adhesius amb continguts similars en edificis públics, que la brigada municipal ha hagut de netejar. Ara, ha fet un pas més i ha portat el cas davant dels Mossos d'Esquadra.

L'alcalde ha presentat denúncia per aquests fets i també per "amenaces" i "insults" que assegura haver rebut a través de les xarxes socials. Al seu entendre, aquestes persones incorren en delictes d'odi i "mentre citen a declarar ciutadans, ells campen lliurement". Cornellà reclama que els autors "responguin" per aquests fets.

De fet, afirma que hi van participar diverses persones d'altres punts de Catalunya i que van arribar al municipi en diversos vehicles. "Vam aconseguir anotar una de les matrícules i l'hem aportat a la denúncia", insisteix.

El batlle assegura que és la segona vegada que viuen uns fets similars. Segons explica, fa un mes també van "robar" alguns llaços grocs que hi havia a la rotonda d'entrada al poble. "Però ara quan ja hi ha aquesta mala fe, ens veiem obligats a denunciar-ho", afegeix.