Nou atac vandàlic a Camallera i Vilaür contra els tòtems dedicats als presos polítics

A Celrà, un grup de persones també ha retirat llaços grocs i pancartes

Nova bretolada a sis dels deu tòtems elaborats amb palets i dedicats als consellers destituïts i als 'Jordis'. Quatre d'aquestes estructures estaven situades a l'estació de tren de Camallera i dues més a la carretera de Vilaür (Alt Empordà). Segons han explicat des de l'ANC territorial, dissabte a la tarda membres de l'entitat enxampar in fraganti al jove que s'havia dedicat a arrossegar-les, pintar-les i havia arrencat les lones amb les seves cares. La intenció és ara intentar restituir-les. Les altres quatre dedicades a Oriol Junqueras, Joaquim Forns, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart s'han traslladat –en el marc de la iniciativa itinerant- a la plaça Independència de Girona.

A Celrà el seu alcalde Dani Cornellà, ha denunciat a través de Twitter que aquesta nit un col·lectiu s'ha dedicat a treure llaços gros, murals i pancartes per reclamar la llibertat dels "presos polítics" que hi havia instal·lats en una zona del municipi.

Cornellà assegura que es tracta de persones de fora de les comarques gironines que es dediquen a aquest tipus d'accions i que, de fet, se n'han fet ressò a través d'un compte a la xarxa social amb el nom de 'Libera Girona', on reivindiquen que han "alliberat" amb "orgull i satisfacció" els carrers del municipi, que no passaran cap factura al consistori i que, a partir d'ara, "els seus veïns podran gaudir d'un paisatge net i pur". Cornellà ja ha avançat que des del CDR han anunciat que reposaran el material malmès.