David Sànchez León i Arc Pujol exposen al Museu de la Gabella d'Arbúcies

Es dona així el tret de sortida al cicle d'exposicions d'Art en Ruta

La mostra dels artistes David Sànchez León i Arc Pujol al Museu de la Gabella d’Arbúcies han donat el tret de sortida al cicle d’exposicions de l’Art en Ruta, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva. Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la Selva.

L’exposició de David Sànchez León i ARC Pujol es podrà visitar al Museu de la Gabella d'Arbúcies fins al proper 18 de març, moment en què tindrem l'oportunitat de conversar amb els artistes. Aquesta exposició és la primera del cicle itinerant Art en Ruta, que té la finalitat de promoure els artistes visuals de la comarca.

David Sànchez León, ARC Pujol i Esther Polo són els tres artistes seleccionats que han iniciat un recorregut per diferents sales d’exposicions de la comarca i formaran part d’un programa de divulgació i comunicació del seu treball. Les seves obres es podran veure al Museu de la Gabella d’Arbúcies, a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, a la sala d’exposicions de Sils, a la Casa Saladrigas de Blanes, a Can Roscada de Vilobí d’Onyar i a la sala d’exposicions de Sant Hilari Sacalm. A més de l’exposició, els artistes ofereixen una activitat vinculada o un recurs didàctic dirigit als visitants, per contextualitzar, aprofundir o dialogar amb l’obra exposada.

La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

La selecció de les obres es va fer a partir d’una convocatòria oberta on hi van participar un total d’onze artistes de diferents disciplines vinculats a la comarca de la Selva. El Consell Comarcal de la Selva s’encarregarà de gestionar i coordinar l’exposició (transport, instal·lació) organitzar-ne el calendari de presentacions i fer-ne la divulgació i la comunicació en cada cas, amb el suport dels ajuntaments que participen en aquest projecte.

Art en Ruta és una acció dins el marc de la iniciativa SelvaCultura, que també inclou el portal de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, les jornades “Cultura, creativitat i desenvolupament local” i el “Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva”.

Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Un exemple és la web SelvaCultura que es va posar en marxa, un portal de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, amb una especial focalització entorn de les arts escèniques i visuals i la música, que té l'objectiu d'impulsar l’activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per a la cultura dels municipis selvatans.

Tant el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, com la consellera de Cultura, Raquel Reyner, s’han mostrat molt satisfets de la tasca que s’està realitzant els darrers mesos, que ha permès posar en marxa aquest nou espai cultural a la comarca de la Selva. En el marc d’aquest projecte, que inclou SelvaCultura, Art en Ruta i les jornades “Cultura, creativitat i desenvolupament local” l’ens comarcal ha donat resposta a una necessitat cultural que fins ara no s’havia pogut cobrir a la comarca de la Selva.