ERC i la CUP de Girona proposen augmentar l'import de les beques menjador

Els dos grups consideren "irrisoris" els 90.000 euros que es destinen a la igualtat d'oportunitats

Dilluns que ve l'Ajuntament de Girona debatrà una moció que pretén modificar la distribució d'ajudes que reben les escoles gironines. El text el presentaran els grups municipals de la CUP i ERC, que consideren que cal "replantejar" els criteris sota els quals s'assignen les beques als centres de la ciutat, així com augmentar-ne l'import. "Volem assegurar-nos que tots els nens i nenes de les escoles de Girona tenen les mateixes oportunitats", expressa la regidora de la CUP Laia Pèlach.

Els dos partits demanen que no hi hagi un percentatge establert abans de saber "quina és la realitat dels barris". Per això, volen una major intervenció dels tècnics que s'ocupen d'estudiar les diferencies socio-econòmics en diferents zones de la ciutat. El regidor d'Esquerra al consistori Pere Albertí recorda que la despesa en alguns barris de la ciutat és de 75 euros per alumne, mentre que en d'altres més desafavorits és de 18.

Ara mateix, l'ajuntament posa a disposició de les escoles 90.000 euros en beques per tal de garantir la igualtat d'oportunitats. Albertí assegura que es tracta d'una partida "irrisòria" i reclama que s'augmenti. En aquest sentit ha recordat que el 12% de les famílies gironines van ser ateses pels serveis socials.

"Aquesta dada demostra que hi ha moltes persones que necessiten suport econòmic i el què l'ajuntament destina a l'equitat és ridícul", ha etzibat Albertí. A més, els dos regidors han criticat que sigui el centre qui s'ocupi de repartir l'ajuda que rep.

El problema de la distribució, segons han explicat els dos regidors, també es concreta en els criteris que fa servir l'ajuntament a l'hora d'assignar els diners a les escoles. Pèlach i Albertí denuncien que no es tingui en compte el nombre d'alumnes amb pocs recursos que té cada centre. "Ens trobem que alguns nens o nenes de barris desafavorits no poden fer alguna excursió perquè els seus pares no es poden permetre pagar la part que toca, encara que sigui modesta", ha assegurat la regidora cupaire.

A l'espera de l'equip de govern

Els dos edils han traslladat la proposta a tots els altres grups municipals, excepte el PP ja que no han pogut contactar amb la regidora. Tant Pèlach com Albertí són "optimistes" i esperen que hi donin suport. "És una moció molt oberta i que no exclou a ningú", han assegurat.

De moment, la regidora d'Educació de l'equip de govern, Isabel Muradàs, ja té sobre la taula el text dels dos partits, però "no s'ha posicionat" en relació a la posició de CiU al ple.