Denuncien la mort d'un gat a l'Escala que va quedar malferit per l'impacte d'un balí

Una ONG demana col·laboració ciutadana per trobar l'autor

Sol Gat l'Escala, una associació sense ànim de lucre que s'encarrega del control de colònies de gats de carrer, ha denunciat la mort d'un gat, en Whisky, que va quedar malferit per l'impacte d'un balí. Va passar el 7 de març a la nit, al carrer Fondo de Montgó, quan una de les voluntàries que alimenta els animals se'l va trobar estirat a la vorera. En un primer moment es va pensar que l'havia atacat un gos però l'endemà, quan el van dur al veterinari, van constatar que en realitat era un balí que havia entrat per l'ull de l'animal, li havia travessat la mandíbula fins arribar al tòrax. La presidenta de l'associació, Rosa Solés, ha explicat que aquest divendres presentaran la denúncia als mossos. Demanen col·laboració ciutadana per trobar els culpables i evitar que es torni a repetir un fet similar. N'han fet difusió a través de les xarxes socials.

Un testimoni ha contactat amb Sol Gat l'Escala per explicar-los que aquella mateixa nit van veure dos joves a la zona de Riells de Dalt que disparaven a gats. Era un carreró sense llum i, en veure'l, van pujar a un vehicle de color blanc i van marxar. Tota aquesta informació és la que donaran aquest divendres als mossos amb l'esperança de trobar els culpables. L'associació Sol Gat l'Escala va néixer el 2008 per cuidar i controlar les colònies d'aquests animals que viuen al carrer.

Actualment s'ocupen d'unes 75 colònies a diferents punts d'aquest municipi de l'Alt Empordà amb un total de 800 gats. "En aquests anys no hem vist res igual", assegura la seva presidenta, Rosa Solés. A les comarques gironines, hi ha hagut tres atacs més a gats a Blanes (Selva) en el que va d'any. Dos van quedar malferits per un impacte de perdigó d'una escopeta i un altre va morir després que algú li donés una coça al mig del carrer.