El RondaGI compleix un any i ho celebra regalant 10.000 nous dispositius

18.000 vehicles ja l'utilitzen

A partir d’avui i amb motiu del seu primer aniversari, Autopistas, companyia del Grup Abertis, distribuirà de forma gratuïta 10.000 dispositius RondaGI entre els usuaris del tram gratuït de l’autopista AP-7 entre Fornells de la Selva i Vilademuls. L’objectiu és continuar millorant la mobilitat a la circumval·lació de Girona, i fer més còmode i fluid el pas dels gironins per l’autopista.

RondaGI és un dispositiu que s’enganxa a l’interior del vidre davanter, just darrere del mirall retrovisor i, quan una antena el detecta, s’obre la barrera permetent el pas. Els usuaris disposen de vies exclusives i identificades amb la senyalització de RondaGI. Els conductors que disposen de VIA-T no necessiten aquest dispositiu, ja que continuaran circulant pel carril habilitat pel VIA-T.

Durant el primer any, i amb la col·laboració de tots els Ajuntaments de la zona, s’han distribuït mes de 180.000 dispositius, aconseguint que un 60% de les transaccions gratuïtes es realitzin ja de forma dinàmica, amb viat i RondaGI. A dia d’avui, mes de 18.000 vehicles circulen diàriament pel tram gironí amb el dispositiu RondaGI.

D’altra banda, i degut a l’ èxit de la mesura implantada, les vies de peatge per RondaGI han augmentat un 60%, fins a un total de 16 vies en els peatges de Fornells, Girona Sud, Girona Oest, Girona Nord i Vilademuls. Els peatges de Girona Sud, Girona Oest i Girona Nord disposen cadascun de dues vies RondaGi addicionals que s'activen en cas d'incidència.

Segons el Director de l’AP-7, Miquel Camacho, “per a nosaltres, aquest projecte era una apos- ta per la innovació però sobretot un servei als nostres clients amb un objectiu clau que forma part del nostre ADN: garantir la fluïdesa del trànsit i sobretot la seguretat dels clients. Podem dir que en bona mesura, un any després i gràcies a la col·laboració dels Ajuntaments de la zona, els objectius estan complerts” nota de premsa

Volum de trànsit

El volum de trànsit s’ha incrementat en un 25% des de l’any 2014 al tram gratuït d’autopista entre Fornells de la Selva i Vilademuls. Del 2007 al 2016 la infraestructura Ronda Girona ha incorporat els enllaços de Girona Oest, Fornells de la Selva i Vilademuls, fet que ha incidit en el volum de vehicles que hi circulen.

En l’actualitat prop de 60.000 vehicles passen diàriament pel tram de la Ronda Girona.

Com aconseguir el dispositiu RondaGI

A partir d’avui, Autopistas distribuirà 10.000 nous dispositius. Per aconseguir el dispositiu només caldrà accedir al web de RondaGI i registrar-se. Al mateix moment, es facilitarà un localitzador que caldrà presentar-lo als peatges de Girona Nord o Girona Sud, entre les 7:00h i les 21:00h, per a que li facin entrega del dispositiu.

Els conductors que disposin de VIA-T no necessiten aquest dispositiu, ja que continuaran circulant pel carril habilitat pel VIA-T.