Figueres aprova el conveni per finançar la reforma de l'antic cinema Las Vegas

El document preveu una aportació de 350.000 euros

Figueres ha donat llum verda al conveni per finançar la reforma de l'antic cinema Las Vegas i promoure que l'equipament tingui usos públics com ara concerts, congressos o conferències. El document es va aprovar a través d'un decret d'alcaldia el passat 28 de febrer.

L'acord, entre l'Ajuntament i Propostes Visuals SL (que gestiona Ventura Pons), estableix que Figueres aportarà 350.000 euros dels 1,7 MEUR que costa la reforma. A canvi, el consistori en podrà fer ús com un espai més d'arts escèniques de la ciutat. La previsió és que les obres acabin en les properes setmanes i que s'inauguri el proper 6 d'abril amb la projecció del film 'Miss Dalí', que el cineasta va gravar a la ciutat –i a d'altres punts de la comarca com Cadaqués- fa mesos. L'estrena també comptarà amb la presència dels actors de la pel·lícula i s'organitzaran actes paral·lels.

Tot i que inicialment s'havia anunciat que el conveni inclouria l'opció a compra per part de l'Ajuntament, fonts municipals han explicat que, finalment, no s'hi ha inclòs aquesta possibilitat, que s'està "estudiant" en un altre conveni. Ventura Pons va llogar l'edifici –ubicat al carrer Sant Pau- al seu propietari i l'ha dividit en quatre sales amb capacitat per a prop de 800 persones. La sala principal i la més gran, al primer pis, hi haurà 470 localitats. També hi haurà altra sala per a 140 persones, una per a 100 i a una de més petita concebuda com una mena de "cineclub" per a 70 més. L'objectiu és projectar-hi pel·lícules en català i en versió original subtitulada.

La sala de cinema més gran de la província

El cinema 'Las Vegas' es va inaugurar el 19 de desembre del 1964 i ho va fer amb la projecció de la pel·lícula 'La caída del imperio romano'. Tenia capacitat per a més d'un miler de persones a la platea, 512 al club i 402 a la zona de l'amfiteatre, a banda de comptar amb el projector més modern de l'època. Tot plegat el convertia en la sala més gran de la província de Girona.