El fals metge que va exercir sis mesos a l'hospital de Figueres s'enfronta a 3 anys de presó

La Fiscalia demana 2 anys de presó

El fals metge que va exercir durant mig any a l'hospital de Figueres sense tenir cap titulació s'enfronta a tres anys de presó. L'ICS i el Col·legi de Metges de Girona demanen aquesta pena mentre la Fiscalia demana 2 anys. L'acusen d'intrusisme professional. La causa està pendent que es fixi data per al judici.

El cas es va destapar fa gairebé dos anys quan la Guàrdia Civil va detenir Víctor Manuel Yeste al centre hospitalari. No era la primera vegada que se'l detenia. La policia ho havia fet en almenys dues ocasions entre el 2011 i el 2013. El primer cop va ser arrestat per tenir un expedient mèdic fals mentre feia el MIR en un hospital de Dènia (Alcant). Dos anys abans, al març de 2011, el van detenir per, presumptament, haver instal·lat càmeres als lavabos de dones de l'hospital general de Castelló. La seva parella sentimental va denunciar-lo en trobar part de les gravacions.

Mentre va exercir a l'hospital de Figueres, va treballar al Punt d'Atenció Continuada (PAC) contractat per l'ICS. En aquest equipament s'atenen urgències durant les nits i els caps de setmana. Abans d'aquest etapa, també va treballar un any a Urgències del mateix centre hospitalari. Això va ser entre el 2014 i el 2015, quan se'l va contractar com a "personal temporal de reforç". Durant aquesta etapa, segons va confirmar la Fundació Salut Empordà, atenia casos "banals" de baixa complexitat.

Segons va transcendir en el moment de la seva detenció, Yeste hauria estudiat, com a mínim, fins a quart curs de Medicina i va exercir com a professor a la facultat de Fisioteràpia de València, també de manera irregular. Se sospita que hauria falsificat el seu expedient acadèmic per obtenir de manera fraudulenta el títol de Medicina, emès pel Ministeri d'Educació.

La causa està pendent que es fixi data per al judici.