El Mobile premia l'escola de Llagostera per la seva innovació en tecnologies digitals

Es tracta d'un projecte que gira a l'entorn de l'aprenentatge mòbil, la robòtica i la programació

L'Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera (Gironès) ha rebut el premi Mobile Learning Award (MLA), que atorga el MWC que s'ha celebrat a Barcelona aquesta setmana. Al centre gironí se l'ha distingit per la seva aposta per la innovació en les tecnologies digitals, a través del programa Llagostera 3.0. En concret, el projecte gira a l'entorn de tres àmbits: l'aprenentatge mòbil amb l'ús de tauletes, la robòtica educativa en funció del nivell dels alumnes i la programació en relació a la seqüenciació de programes i aplicacions digitals. Llagostera 3.0 és un projecte impulsat per l'ajuntament de la localitat amb el suport de Samsung, LEGO Robotix, l'Editorial Vicens Vives i la Secretaria de Telecomunicacions Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat.
 
La inciativa compta amb 81 robots educatius, 60 tablets, nou ordinadors portàtils, a més de màquines i mecanismes motoritzats, sets d'energies renovables i de pneumàtica, que estan a l'abast dels alumnes de l'escola però també dels ciutadans que estiguin interessats en utilitzar el material. De fet, tots aquests recursos estan a disposició del públic al Centre Cultural Casa de les Vídues de Llagostera.

Els Mobile Learning Awards estan integrats dins el programa MSchools, una iniciativa que desenvolupa la creació i l'aprenentatge amb les tecnologies mòbils, i que fomenta l'esperit emprenedor i el treball en equip entre els joves. MSchools està impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la GSMA.

En aquesta sisena edició dels MLA hi han participat 90 projectes d'arreu de Catalunya. En concret, han estat 61 docents, 23 centres educatius i sis AMPA que han presentat les seves experiències educatives d'innovació amb tecnologies digitals.