El vent fa caure un arbre i talla l'N-141 a Anglès

Els Bombers reben 177 avisos per incidències relacionades amb la ventada

Segons el Servei Català de Trànsit, s'han hagut de tallar l'N-141 a Anglès causa de la caiguda d’arbres i cablejat elèctric i la C-63 per la caiguda d’arbres. Les dues vies ja han quedat reobertes. D'altra banda, a Santa Coloma de Farners, al carrer de la Creu, un arbre de grans dimensions ha caigut sobre un mur i un fanal del carrer i les branques han quedat sobre un vehicle estacionat. Els Bombers han rebut l'avís de l'incident a les 6.15 hores. En tots tres serveis s’hi ha desplaçat una dotació dels Bombers dels Generalitat.

Amb tot els Bombers de la Generalitat han rebut 177 avisos per incidències relacionades amb el fort vent des de les deu de la nit d'aquest dijous i fins a les nou d'aquest divendres al matí. Els serveis han afectat sobretot l'àrea metropolitana de Barcelona i també la demarcació de Girona i els bombers han hagut de retirar i tallar arbres caiguts als carrers i a les carreteres i per retirar mobiliari urbà com fanals, tanques, finestres i teules. destaca un servei a Vic, concretament al passeig de la Generalitat número 6, on cap a dos quarts de tres de la matinada una paret ha caigut sobre el sostre d'un immoble i l'ha foradat. Les dues inquilines d'aquest habitatge han estat desallotjades preventivament. Fins al lloc s'hi ha desplaçat una dotació de Bombers. Està previst que avui l’arquitecte municipal faci una revisió de l'edifici per determinar si hi ha danys estructurals.

Protecció Civil manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya Ventcat per les fortes ventades que s’estan produint des d’aquesta matinada al litoral i prelitoral central i al sud de la Catalunya Central i que es preveu que es mantinguin fins al migdia.