Inicien la consulta prèvia a la regulació dels centres d'immersió de les Medes

La mesura permetrà l'entrada de nous operadors

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el tràmit de consulta pública prèvia a l'ordre que regularà l'autorització dels centres d'immersió (amb i sense mitjans artificials) que poden operar a la Reserva de les Illes Medes.

Els interessats a fer-hi aportacions i suggeriments ho podran fer fins al 8 de març a través del portal "participa.gencat.cat", abans que comenci la tramitació. Després i durant el període d'informació pública, s'hi podran formular al·legacions.

El Pla rector d'ús i gestió (PRUG) del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter es va modificar el novembre de l'any passat, establint un nou sistema de gestió que busca "ajustar" i "revisar" periòdicament els màxims d'immersió a cada zona, en funció de l'impacte que provoqui l'activitat en les comunitat biològiques marines. El PRUG preveu l'aprovació de l'ordre amb l'objectiu d'establir el procediment per obtenir l'autorització per a la gestió de les activitats d'immersió a la zona protegida i, alhora, permetrà l'entrada de nous operadors.