Un camioner abandona cinc immigrants que anaven a la càrrega del seu vehicle a l'AP-7 a Capmany

Aquest és el cinquè cas detectat

Els Mossos d'Esquadra han localitzat cinc immigrants que abandonats a l'AP-7després de que un camioner els trobés al remolc del seu tràiler. La concessionària de l'autopista va trucar al telèfon d'emergències 112 després de veure cinc persones baixar d'un vehicle a una àrea de servei a l'alçada de Capmany (Alt Empordà). L'avís es va produir aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre. Tres dels immigrants procedien de Guinea i els altres dos del Sudan. Els mossos han traslladat el cas a la policia espanyola, que és qui té competències en matèria d'estrangeria. Tot i que no s'ha trobat el camió que va abandonar els immigrants, se sospita que provenia d'Itàlia. Aquest és, precisament, el mateix origen dels altres quatre camions amb immigrants amagats a l'interior detectats a la demarcació aquest mes de febrer. En total, els les darreres setmanes s'han interceptat 39 persones.
 
Segons informa la policia espanyola, un dels immigrants que anava al camió se n'ha adonat que havien entrat al país perquè ha rebut un missatge al seu telèfon mòbil. Aleshores, han començat a fer soroll per alertar el conductor del camió que, en descobrir les cinc persones, les ha deixat a l'àrea de servei.

Els mossos els han localitzant caminant per l'autopista en direcció nord. Després de fer les diligències, el retorn a França s'ha efectuat cap a les dues de la matinada. Tots cinc són homes majors d'edat.

El primer camió es va detectar el 9 de febrer en una àrea de servei propera a La Jonquera amb quatre immigrants d'origen tunisenc.

El 14 de febrer, es va produir el segon. En aquest cas, a Celrà (Gironès).El conductor va arribar a la seu de l'empresa on havia descarregar la càrrega i va trobar vuit immigrants d'Eritrea.

El 17 de febrer es va produir el tercer cas. Un camioner que va sentir soroll i va portar el vehicle fins a la comissaria dels Mossos d'esquadra a Figueres amb quinze immigrants, onze d'Eritrea i quatre d'Etiòpia. El darrer cas es va produir el passat dijous a La Jonquera. El conductor d'un camió es va aturar en una benzinera en sentir sorolls a la part de la càrrega i va trobar-se els polissons. En total, set immigrants eritreus.

Dels 39 casos, tres són de menors d'edat que han passat a disposició de la DGAIA.